Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Приватизація житла у місті Кривому Розі: переваги та процедура реєстрації

Створено: 2017-09-13 11:18:03Оновлено: 2017-09-13 11:19:43

Більшість криворіжців уже приватизувала своє житло (квартиру, приватний будинок, кімнату у гуртожитку). Виконавчий комітет Криворізької міської ради доводить до відома тих, хто ще цього не зробив, корисну інформацію.

Хоча законом не встановлено строків для приватизації державного житлового фонду, для мешканців нашого міста має сенс цим зайнятися саме зараз, адже приватизація дає можливість розпоряджатися житлом на власний розсуд, а саме: продавати, дарувати, здавати в оренду, міняти, взяти кредит під заставу тощо.

Як відомо, згідно чинного законодавства, кожен громадянин безкоштовно має право отримати у власність 21 кв.м. житла і додаткові 10 кв.м.на сім’ю. Якщо площа квартири виявиться більшою – Вам потрібно буде доплатити за «зайві» метри, а от якщо загальна площа квартири менша, то Вам мають видати житлові чеки, сума яких визначається, виходячи з розміру недостатньої площі та відновної вартості 1 кв. м.

Передача   квартир   (будинків),  житлових  приміщень  у гуртожитках  здійснюється в спільну сумісну або часткову власність за  письмовою  згодою  всіх повнолітніх членів сім'ї, які постійно мешкають   у   цій  квартирі  (будинку),  житловому  приміщенні  у гуртожитку,   в   тому   числі   тимчасово   відсутніх,  за  якими зберігається   право   на   житло,   з   обов'язковим  визначенням уповноваженого власника квартири (будинку), житлового приміщення у гуртожитку.

Орган приватизації видає свідоцтво на право власності. Однак, отримання свідоцтва не є завершальною стадією приватизації. З метою повноцінного здійснення права власності на приватизоване житло, власнику необхідно звернутися до управління з питань реєстрації виконкому міської ради, Центру адміністративних послуг «Віза» або його територіальних підрозділів для державної реєстрації свого права.

Слід зазначити, що за дорученням Криворізького міського голови Вілкула Юрія Григоровича мережу офісів з прийому документів на реєстрацію збільшено з 1 (як було в міському управлінні юстиції) до 9 (в органах місцевого самоврядування).

Ми працюємо для Вас!

Контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34;      e-mail: [email protected].

 


 

 

13 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради