Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Олена Рожко: «Міський бюджет не тільки виконаний, але й перевиконаний»

Створено: 2015-08-13 15:23:49Оновлено: 2015-08-13 16:14:11

За результатами першого півріччя міський  бюджет виконаний на  110 %.  З урахуванням     трансфертів з інших бюджетів  доходи міського кошторису  склали 1,9 млрд. грн. «Тобто,  міський  бюджет не  тільки виконаний, але й перевиконаний, -  повідомила  на серпневому засіданні начальник  управління економіки Олена Рожко, -  питома вага   субвенцій та дотацій з державного та обласного  бюджетів  становить  47% або 910 млн. грн. Виконання показників  по податках  і платежах  забезпечено на рівні 1043 млн. грн. або 121 %.   Основними бюджетоутворюючими   складовими є, як і раніше, залишається  податок на  доходи  фізичних осіб – 53 % та  плата за  землю – 28 %».    

За  рахунок  податку на доходи  фізичних  осіб сформовано  більше половини фінансових ресурсів міського бюджету. Його  обсяги склали 520 млн. грн.  або 111 % від плану.  Перевиконання плану досягнуто  за рахунок підвищення заробітної плати на підприємствах гірничо-металургійного комплексу, скасування податкової пільги та розширення бази оподаткування.

Плати за землю надійшло 276 млн. грн. ( 119% від запланованих показників).

Всього до бюджету міста (разом з районними бюджетами) надходження плати за землю склали 359 млн. грн., що на 20,0 млн. грн. або на 6 % більше, ніж  за відповідний період  2014 року.

Збільшення надходжень проти минулорічних показників в основному пов’язано зі скасуванням пільг по земельному податку  відповідно до змін у Податковому кодексі України та погашенням податкового боргу.

Разом все  це  дало можливість  вчасно та у повному обсязі провести видатки як по спеціальному так і загальному  фондах.  Їх  обсяг  склав 1,7 млрд. грн. «Як і в попередні роки, збережена соціальна спрямованість у використанні бюджетних коштів. За галузевою структурою найбільшу частку у видатках   займають видатки на соціально-культурну сферу та соціальний захист – це 78% або 1,3 млрд.грн, - зазначила Олена Рожко, -  найбільшими за обсягами є видатки на освіту 574 млн.грн., охорону здоров'я – 242 млн.грн., соціальний захист населення – 437 млн.грн.  Майже 263 грн. млн.  спрямовано на реалізацію заходів 27 міських програм».

 Як завжди,   особлива увага - до малозахищених мешканців.  У першому півріччі   на виконання  міської  програми  соціального  захисту  направлено   майже 15 млн. грн.  Зокрема, важливу соціальну підтримку отримали учасники АТО та члени їх сімей. На виконання заходів міської міжгалузевої комплексної програми спрямовано 7,7 млн. грн.

В цілому, на соціально захищені видатки   спрямовано понад 85 відсотків загального фонду, а це -  1,3 млрд.грн.

Значний фінансовий ресурс  –   понад 110 млн.грн. направлено на виконання програм у сфері житлово-комунального господарства.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому  
(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net 


 

13 серпня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради