Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Фахівці виконкому взяли участь у навчальному тренінгу для міст підписантів Угоди мерів `Підготовка моніторингової звітності виконання Плану дій сталого енергетичного розвитку` в м. Києві

Створено: 2017-06-13 14:47:03Оновлено: 2017-06-13 14:53:50

8 червня 2017 в м. Києві відбувся одноденний навчальний тренінг для міст підписантів "Угоди мерів" на тему "Підготовка моніторингової звітності виконання Планів дій сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР)". У вказаному тренінгу взяли участь й фахівці відділу з питань енергоменеджменту та впровадження енергозберігаючих технологій виконкому міської ради.

Мета тренінгу – підвищення спроможності українських міст самостійно розробляти моніторингову звітність щодо впровадження ПДСЕР.

ПДСЕР – це комплекс стратегічних проектів щодо вдосконалення всіх сфер і галузей міста з урахуванням можливих джерел та механізмів їх фінансування, а також їх впливу на зменшення викидів СО2.

Під час тренінгу учасники ознайомились із презентаціями українських експертів, взяли участь у практичних сесіях та обговорили актуальні питання щодо збору інформації для підготовки моніторингового звіту виконання ПДСЕР та безпосереднього формування таких звітів відповідно до прийнятих вимог.

Отже, одними з головних завдань в напрямку енергоефективності в місті є, передусім, досягнення показників за пріоритетними напрямами, визначеними Планом дій зі сталого енергетичного розвитку міста Кривого Рогу до 2025 року, затвердженого рішенням міської ради від 26.04.2017 №1595.

Нагадаємо, що м. Кривий Ріг приєдналось до провідної ініціативи Європейського Союзу – "Угоди мерів" у 2011 році, в рамках якої українські міста добровільно зобов’язуються підвищити енергоефективність та нарощувати використання альтернативних і відновлювальних джерел енергії на своїх територіях, що дасть змогу досягти скорочення споживання традиційних видів палива та зменшення викидів вуглекислого газу в навколишнє середовище щонайменше на 20%.

Для досягнення цієї мети у 2013 році було розроблено План сталого енергетичного розвитку міста Кривого Рогу до 2020 року, затверджений рішенням міської ради від 27.03.2013 №1838. В квітні 2017 року його було оновлено, при цьому були враховані суттєві зміни, які відбулися за останні роки в державній політиці щодо енергозбереження.


 

13 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради