Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У криворізькому оздоровчому таборі «Корчагінець» відпочиває 96 дітей із Донецької та Луганської областей

Створено: 2014-06-13 17:02:50Оновлено: 2014-06-13 17:09:45

12 червня   у дитячому  таборі  «Корчагінець»   офіційно стартував    літній оздоровчий  сезон.   Відкриття 1 зміни   -  це  завжди свято як для дорослих так дітей.  Цього року  воно особливе, адже у  дружному     колективі  «корчагінців»   - поповнення.   Разом із криворізькими хлопцями та дівчатами  на березі Карачунівського  водосховища відпочивають   однолітки  із Донецької області.  У   таборі  перебуває  56 дітей з Краматорська та 40 -  із Горлівки.  Протягом  літа  у таборі «Корчагінець»    відпочинуть та оздоровляться і  діти,  які  мають путівки до табору.  Так, протягом  1 зміни тут перебуватиме 216 хлопців та дівчат з Кривого Рогу. 

«У нас  3 комунальних табори - «Слава», «Сонячний» та «Корчагінець».  Мені приємно відзначити,  що всі вони  на «відмінно»  підготувалися до  прийому дітей.   Ми зробили все для того,  щоб  всі  діти  добре  відпочили,  здобули нових  друзів і повернулися додому з  незабутніми враженнями, - сказав міський голова Юрій Вілкул на відкритті  табірної зміни, -  особливої  уваги  і  турботи  потребують зараз  діти  з Донецької та  Луганської областей.  Переконаний, що у «Корчагінці» вони знайдуть такі    необхідні  для них  зараз тепло, любов та  підтримку».             

Колектив вожатих та вихователів  табору  підготував  для відпочивальників насичену  різноманітну програму:  ігри ,конкурси,  дискотеки, екскурсії  по Кривому Рогу, тощо. 

«Діти приїхали  з регіону, де йдуть бойові дії,  а тому ми розуміємо, яке емоційне напруження вони пережили.  Для нас зараз найголовніше –  допомогти  їм  якомога швидше   адаптуватися,  щоб вони почувалися у безпеці, добре відпочили та відновили сили, - говорить старша  вожата табору  Тетяна Дробіна, - а тому враховували всі моменти: побутові умови,  харчування і, що важливо, спілкування,   позитивні емоції.  За рекомендацією психологів,  прибулих дітей ми  не виокремлювали від   інших, а розформували по  загонах.  Розваги, купання, перебування на свіжому    разом із новими друзями  -  найкращий рецепт  гарного настрою, фізичного та  морального відпочинку». В цілому, на сьогодні  у  2 –ох комунальних таборах «Слава» ( м. Скадовськ) та «Корчагінець»  (с.Валове Криворізький район)   відпочиває  121 дитина віком від  6 до 17 років  - жителі Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо,  що ідея   оздоровлення  дітей   з і східного регіону  належить  депутату Дніпропетровської  облради Олександру Вілкулу . Ініціативу підтримала міська влада Кривого Рогу.  Долучилися до цієї роботи і   волонтери  -  небайдужі мешканці, громадські організації, які допомагають у вирішенні   побутових питань. 

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32, [email protected]   


 


 

13 червня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради