Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Герої не вмирають. Кривий Ріг попрощався з мужньою землячкою, Героєм України - Інною Дерусовою, бойовим медиком, яка врятувала понад 10 військовослужбовців

Створено: 2022-05-13 15:29:09Оновлено: 2022-05-13 15:36:08

Герої не вмирають. Кривий Ріг попрощався з мужньою землячкою, Героєм України - Інною Дерусовою, бойовим медиком, яка врятувала понад 10  військовослужбовців

У п’ятницю, 13 травня, на кладовищі «Центральне» відбулася церемонія прощання зі старшим бойовим медиком, сержантом ЗСУ, учасницею російсько-української війни Інною Миколаївною Дерусовою. Вона перша жінка – Герой України, якій це звання присвоєно посмертно. У церемонії взяли участь рідні, близькі, друзі, керівництво Військової адміністрації та Ради оборони Кривого Рогу.

Інна Дерусова у лавах ЗСУ з 2015 року, успішно виконувала завдання командування. За особисту мужність та самовідданість Указом Президента у 2021 році була нагороджена медаллю «Захиснику Вітчизни». З перших днів масштабної агресії росії наша землячка брала участь у військових діях в Сумській області. Ризикуючи життям допомагала бійцям та врятувала понад 10 військовослужбовців. У боях за Охтирку, під час одного з артилерійських обстрілів загинула, надаючи допомогу пораненим військовим.

Указом Президента України за героїзм, проявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни, вірність військовій присязі Інні Дерусовій посмертно присвоєно звання Герой України. Інна Миколаївна Дерусова  перша жінка – Герой України, якій це звання присвоєно посмертно.

«Дуже тяжкий біль втрати. У такі моменти відчуваєш лише біль та гордість. Гордість за те, що найкращі сини та дочки Кривого Рогу та України пішли у такий тяжкий час захищати нашу Батьківщину. Ми помстимося за кров, за сльози, за загибель кожного українця. Світла пам'ять про героїню Інну Дерусову назавжди залишиться в наших серцях», - сказав начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

О.Вілкул передав міську нагороду І. Дерусової – нагрудний знак «За заслуги перед містом» - сину Героїні України Олександру, який, підписавши контракт, зараз служить у тій самій частині, де служила його мати.

Олександр Вілкул також підкреслив, що у в Кривому Розі обов’язково буде вулиця імені Героя України Інни Дерусової.

13 травня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради