Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Спільними зусиллями буде підвищено якість життя наших мешканців міста!

Створено: 2014-05-13 14:37:51Оновлено: 2014-05-13 17:12:23

Спільними зусиллями буде підвищено якість життя наших мешканців міста!

13 травня відбулося засідання міської робочої групи з питань функціонування об’єктів бізнесу щодо забезпечення контролю за якістю і безпекою продукції, що реалізується у місті. До участі в засіданні запросили заступників голів районних у місті рад, представників органів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, ДП «Кривбасстандартметрологія», місцевих товаровиробників, суб’єктів господарювання.

Незважаючи на певні соціально-економічні складнощі споживачів, міська влада продовжує активну роботу по забезпеченню ефективного захисту прав і інтересів мешканців міста–споживачів. Насамперед, їх споживчих прав на належну якість і безпеку продукції (товарів, робіт, послуг), на необхідну, доступну, достовірну і своєчасну інформацію про продукцію і суб’єкта господарювання (виробника, продавця, виконавця послуг) та належний рівень обслуговування.

Міський голова Вілкул Ю.Г. визначив, що необхідно створити ефективну систему контролю за якістю і безпечністю продукції на всьому ланцюжку, за яким рухаються товарний та інформаційний потоки від виробника, постачальника до споживача. Тільки відкрита співпраця усіх учасників споживчого ринку допоможе налагодити взаєморозуміння у ланці влада-виробник-споживач, спільними зусиллями буде підвищено якість життя наших мешканців міста.

Ці питання були розглянуті на засіданні міської робочої групи з питань функціонування об’єктів бізнесу.

Учасники проаналізували стан справ у сфері забезпечення належної якості і безпеки продукції у місті, визначили проблемні питання, ефективні шляхи їх розв’язання та перспективи подальшої роботи.

Одним із головних завдань є попередження проникнення на споживчий ринок продукції, що не відповідає вимогам якості і безпеки, оперативне реагування відповідних органів на факт виявлення небезпечної продукції (товарів, послуг), а також при необхідності швидке інформування населення про такі випадки.

Знання й безумовне виконання норм законодавства України і нормативних документів усіма учасниками ринкових відносин та ефективний діалог між владою, бізнесом і споживачами дадуть можливість уникнути свавілля на споживчому ринку міста, наситити його якісними і безпечними товарами та послугами, які відповідають вимогам і інтересам споживачів.

Довідка: Контрольними заходами з початку року охоплено понад 700 об’єктів бізнесу. Встановлено, що не всіма суб’єктами господарювання дотримуються норми законодавчих і нормативних документів, а саме у частині маркування продукції, дотримання термінів придатності та умов її зберігання, використання ваговимірювальної техніки, видачі споживачам розрахункових документів.
За інформацією органів державного нагляду (контролю) притягнуто за порушення вимог законодавства України (про захист прав споживачів, ветеринарного, санітарного) до адміністративної та адміністративно-господарської відповідальності 192 особи на загальну суму понад 95 тис. грн.

Контактна інформація: відділ з питань захисту прав споживачів апарату міської ради і виконкому, пл. Радянська, 1, тел. 493 04 76.

13 травня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради