Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Глава Держагентства з туризму зазначила, що Кривий Ріг очікує велике майбутнє в індустріальному туризмі

Створено: 2021-04-13 14:37:13Оновлено: 2021-04-13 14:37:52

Мар'яна Олеськів, Голова Державного агентства розвитку туризму України, заявила, що планує працювати з промисловими підприємствами, які потенційно цікаві українським та іноземним туристам.

Про це вона повідомила в понеділок, 12 квітня, під час прямого ефіру проєкту «Суспільна студія» на телеканалі «UA: ПЕРШИЙ».

Говорячи про перспективи українського туризму, вона зазначила, що в умовах всесвітньої пандемії коронавірусу особливу увагу необхідно приділяти розвитку внутрішнього туризму в нашій країні. Одним з перспективних напрямків якого є індустріальний туризм. І в цьому питанні у Кривого Рогу велике майбутнє.

Віце-мер Кривого Рогу Сергій Мілютін під час включення в ефір «UA: ПЕРШИЙ» зазначив: «Хочу подякувати Держагентству з туризму за підтримку. Нас регулярно збирають для спільної роботи. Представники інших регіонів говорили: дивіться, у нас є річки, гори, степи. А ми в Кривому Розі говоримо: бажаєте  побачити все це в одному місці плюс приголомшливі індустріальні пейзажі? Приїжджайте до нас!"

Нагадаємо, раніше Мар'яна Олеськів сказала: "Має потенціал схід України, де можна повноцінно розвивати індустріальний туризм. Тут цікаві Маріуполь, Кривий Ріг, який зараз активно працює над туристичними продуктами. Звичайно ж Харків, Дніпро і Запоріжжя. Зараз дуже важливо спонукати жителів обласних центрів відкривати свої та сусідні області, тому що в кожному регіоні є озера, річки, комплекси відпочинку, історичні пам'ятки ".

Мілютін сказав, що «Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов поставив завдання об'єднати зусилля влади, громадських організацій та професійних туристичних спільнот, для того, щоб робити цікаві фестивалі, екскурсії, щоб не тільки криворіжці брали в них участь, а й щоб ці заходи приваблювали представників інших міст нашої країни. Ми хочемо показати людям, що у нас відкрите місто, в якому живуть дуже цікаві люди».

13 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради