Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Місто буде вимагати від АМКР 100 процентів виконання всіх узятих ним зобов`язань по екологічним заходам, - Євген Удод

Створено: 2017-04-13 16:04:24Оновлено: 2017-04-18 10:29:43

На вимогу керівництва міста найбільший забруднювач - підприємство «АрселорМіттал Кривий Ріг» - приступило до виконання своїх зобов'язань, передбачених міською екологічною програмою.

У числі головних природоохоронних заходів, які на вимогу громадськості місто зобов'язало виконати АМКР - закриття вкрай шкідливого для криворіжців мартенівського виробництва №6.

За інформацією керівництва компанії, на сьогоднішній день сталеплавильний комплекс мартенівського виробництва зупинений для проведення ремонтних робіт. Зокрема, планується впровадження технологій, які дадуть зниження викидів забруднюючих речовин в атмосферу на 5 тисяч тонн в рік.

13 квітня за дорученням мера Юрія Вілкула його перший заступник Євген Удод відвідав мартенівський цех і ознайомився з ходом виконання ремонту.

Заступник мера Євген Удод підкреслив: «Ми жорстко контролюємо виконання екологічних проектів з боку великих підприємств-забруднювачів. І особливо - компанією «Арселор», найбільшим забруднювачем в нашому місті. У загальному обсязі шкідливих викидів по місту 80% - викиди цього підприємства. Позиція міської влади і депутатів в цьому питанні принципова: найголовніше - здоров'я і безпека криворіжців. Ми будемо вимагати від АМКР неухильного 100% виконання всіх узятих ним зобов'язань з природоохоронних заходів».

Екологи стверджують: впровадження екологічних заходів на мартенівському виробництві дозволить істотно знизити обсяги викидів забруднюючих речовин «Якщо дійсно це буде зроблено, жителі Соцміста, Червоної більше не будуть бачити червоних хмар. І ще - в Європі технології мартенівського виробництва давно не застосовуються. Модернізація мартена - дорогий захід. Але вкладення інвестицій в здоров'я і чисте повітря не вимірюються в грошовому еквіваленті», - зазначила начальник управління екології Світлана Охотнікова.

Нагадаємо, що у лютому на комісії з питань екології, охорони здоров'я та соцзахисту депутати міськради висунули вимогу громадськості міста про необхідність повернення до колишніх термінів виконання екологічних зобов'язань, які «АрселорМіттал» взяв на себе. На березневій сесії були прийняті зміни в міську екологічну програму в частині виконання екологічних зобов'язань підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг». Важливо відзначити, що в 2016 році підприємством було викинуто майже на 7 тисяч тонн забруднюючих речовин більше ніж у 2015 році.

Довідково:

Під керівництвом мера Юрія Вілкула в Кривому Розі у вересні була прийнята нова екологічна програма до 2025 року. До її створення були залучені вчені, представники громадських екологічних організацій, промислових підприємств, керівники структурних підрозділів мерії, депутати. Мета програми - зниження викидів забруднюючих речовин на 25%.

13 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради