Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі під час карантину буде обмежена діяльність розважальних центрів в торгових комплексах

Створено: 2020-03-13 16:56:53Оновлено: 2020-03-13 17:03:39

У Кривому Розі, з метою посилення протиепідемічних заходів запобігання виникненню спалахів та розповсюдження коронавірусу COVID-19, за дорученням міського голови Юрія Вілкула провели інформаційну нараду з представниками малого та середнього бізнесу.

До представників бізнесу звернувся заступник міського голови Костянтин Бєліков: «За дорученням Юрія Вілкула хочемо донести до відома всіх суб'єктів господарювання постанову Кабінету Міністрів України про проведення в Україні комплексних карантинних заходів. Всі підприємці повинні чітко розуміти як реалізовувати цю постанову в умовах нашого міста. Також, хочемо акцентувати увагу, що у разі порушень виконання постанови, представники бізнесу несуть персональну відповідальність у рамках закону»,- зазначив Костянтин Бєліков.

Підприємці повинні стежити за станом здоров'я своїх працівників, щоб у разі необхідності, вчасно направити хворого до медичної установи. Також, надавати своїм співробітникам можливість двотижневої ізоляції, якщо у них були контакти з  людьми з країн де зафіксована епідемія коронавірусу.

Фахівці управління охорони здоров'я, Криворізького центру здоров'я проконсультували підприємців про правила проведення в громадських місцях карантинних заходів, спрямованих на зниження ризику інфікування коронавірусом.

Начальник управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко зауважив, що тільки протягом одного карантинного тижня ступінь інфікування ГРВІ знизилась на 35%. «Якщо чітко і без паніки дотримуватися всіх необхідних заходів обережності, можна мінімізувати ступінь ризику зараження коронавірусів Covid-19», - сказав Мурашко.

Всім підприємцям центр здоров'я надав тематичні плакати з правилами і заходами, які сприяють запобіганню поширенню коронавірусу Covid-19.

 

13 березня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради