Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Кривий Ріг відвідала делегація Представництва Європейського Союзу в рамках інформаційної кампанії `Будуємо Європу в Україні

Створено: 2015-03-13 13:46:16Оновлено: 2015-03-13 13:48:51

Візит відбувся 11 березня і включав зустріч делегації Представництва ЄС в Україні із заступником міського голови Андрієм Полтавцем та керівниками структурних підрозділів виконкому міської ради на базі   КП "Інститут розвитку міста Кривого Рогу".

Під час активного діалогу Андрій Анатолійович охарактеризував основні результати роботи міста в напрямку залучення інвестицій та інтеграції в ЄС, зробивши акцент на заходах з енергоефективності, адже для Кривого Рогу, як промислового центру країни, застосування енергозберігаючих технологій є особливо актуальним.

Юргіс  ВІЛЧІНСКАС, керівник відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні, висловив сподівання на плідну співпрацю з Кривим Рогом та реалізацію заходів в рамках співробітництва з ЄС. Також, ним була озвучена пропозиція проведення навчальних семінарів для представників малого та середнього бізнесу міста, щоб надати їм всю необхідну інформацію стосовно можливостей виходу на європейський ринок з врахуванням європейського законодавства та стандартів якості товарів. 

Довідка: Інформаційна кампанія "Будуймо Європу в Україні"- це серія інформаційно-просвітницьких заходів (вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить протягом року по всій Україні. Мета кампанії – пояснити важливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

В рамках візиту також відбулася прес-конференція з  журналістами та лекція-гра "Енергоефективний я: крокуємо в Європу" на базі гімназії №95.

Прийом делегації Представництва ЄС – не поодинока ініціатива Кривого Рогу  в напрямку поширення європейських цінностей та сприяння євроінтеграції. Підтвердження тому – відзначання Дня Європи в місті, налагодження роботи євроклубів,  впровадження циклу європейських студій, та ін.

Ці заходи свідчать про те, що Кривий Ріг - прогресивне місто, що враховує сучасні тенденції розвитку та переваги євроінтеграції.


 

13 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради