Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Облради більше не погоджуватимуть надання родовищ для видобутку корисних копалин загальнодержавного значення

Створено: 2020-02-13 16:27:50Оновлено: 2020-02-13 17:15:34

Центр «Віза» інформує громадян та суб’єктів господарювання про останні нововведення у сфері надання адміністративних послуг.

Насьогодні вивчення, обробка, видобування чи інша експлуатація надр в Україні проводяться на підставі спеціальних дозволів на користування надрами. Дозволи видаються переможцям електронних торгів. Відтепер для претендентів, які приймають участь у аукціоні не потрібно отримувати погодження дозволів на користування ділянками надр, що містять копалини загальнодержавного значення відповідними обласними радами. Відповідне рішення було ухвалено 5 лютого 2020 на засіданні уряду. Очікується, що це сприятиме прискоренню та спрощенню процедури проведення електронних аукціонів, залученню інвесторів у розвиток галузі та загалом роботи надрокористувача.

Водночас, родовища корисних копалин місцевого значення залишили у віданні сільських, селищних, міських, районних рад та об‘єднаних територіальних громад.

В місті Кривому Розі через Центр «Віза» та його територіальні підрозділи надається адміністративна послуга щодо користування надрами місцевого значення. Суб’єкти господарювання, яким потрібно оформити погодження надання гірничого відводу для отримання адміністративної послуги подають лист (клопотання) стосовно розгляду питання про надання згоди на одержання гірничого відводу та необхідний пакет документів (детальніше з надання цієї послуги можна ознайомитися за посиланням).

 

Шановні відвідувачі!

З повним Переліком адміністративних, інших публічних послуг (303 послуги), що надаються через Центр адміністративних послуг «Віза» можна ознайомитися за цим посиланням.

 

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)

e-mail: [email protected]

https://viza.kr.gov.ua

13 лютого 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради