Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») РОЗ’ЯСНЮЄ, ЧИ МОЖНА КОРИСТУВАТИСЬ ID-КАРТКОЮ, КОЛИ ЗАГУБИВ ЧИ ЗАБУВ PIN ТА PUK КОДИ?

Створено: 2023-01-13 08:45:43Оновлено: 2023-01-13 08:50:38

Під час отримання паспорта громадянина України у формі ID-картки у замовників часто виникають питання щодо призначення PIN та PUK кодів, порядку їх використання, зберігання, та чи можливо користуватись ID-карткою, якщо PIN та PUK коди втрачено? Роз'яснюємо.

Під час отримання ID-картки власнику необхідно самостійно ввести цифрові комбінації – персональні ідентифікаційні номери (PIN1 і PIN2) та персональні авторизаційні коди (PUK1 і PUK2), а надалі – забезпечити їх надійне зберігання. Наголошуємо, що вказані цифрові комбінації не зберігаються жодними системами Державної міграційної служби, а містяться лише на чіпі ID-картки.

PIN1 призначений для зчитування інформації та внесення змін до даних чіпа   ID-картки, тобто до персональних даних власника паспорта, а PIN2 – для накладення електронного цифрового підпису.

У разі неправильного введення кожного з PIN-кодів тричі поспіль, можливість виправлення буде автоматично заблоковано. Для розблокування цієї можливості власнику ID-картки потрібно буде ввести відповідний PUK-код: у разі блокування PIN1 ввести PUK1, а в разі блокування PIN2 – PUK2. Якщо ж PUK-коди буде введено неправильно 10 разів поспіль, така можливість також автоматично заблокується.

Якщо власник ID-картки загубив та не пам’ятає своїх PIN- та PUK-кодів і доступ до безконтактного електронного носія заблоковано, його ID-картка не втрачає чинності і нею можна користуватися протягом терміну її дії. Однак, у даному випадку використання  ID-картки буде частково обмеженим без можливості зчитати (або змінити) інформацію з електронного носія.

 Якщо ж власник ID-картки бажає користуватися своїм паспортом у повному обсязі, йому необхідно обміняти ID-картку.

Нагадуємо, що паспорт громадянина України можна оформити/обміняти незалежно від зареєстрованого/задекларованого місця проживання.

  Запрошуємо оформити паспорти у Центрі "Віза"("Центр Дії")

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС! 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
e-mail: 
[email protected]

https://viza.kr.gov.ua/

                                                                                            

13 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради