Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПРО РОБОТУ ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ В УМОВАХ КАРАНТИНУ

Створено: 2021-11-12 11:10:48Оновлено: 2021-11-12 11:11:48

Коментує начальник відділу з організації пасажирських перевезень-  в.о.начальника управління транспорту та телекомунікацій виконкому Криворізької міської ради Павло Катричев

 

  • · Чи дійсно скасовують міський автобусний маршрут загального користування №15?

 

Перевезення громадським транспортом загального користування у місті організовані та виконуються відповідно до рішення виконкому Криворізької міської ради від 28.08.2020 №426 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 09.01.2019 №17 «Про затвердження міської маршрутної мережі пасажирського транспорту», зі змінами (з вищезазначеним рішенням, іншими рішеннями міської ради та її виконавчого комітету можна ознайомитися на офіційному сайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету за посиланням http://kr.gov.ua.)

Для забезпечення мешканців мкр-ну Східний громадським транспортом у напрямку центральної частини міста, вищезазначеною міською маршрутною мережею передбачено роботу міського автобусного маршруту загального користування №15 «мкр-н Східний-3 – Міський комунальний заклад культури «Народний дім» Криворізької міської ради (через зуп. «Автовокзал»)».

Інформація, яка розповсюджується у мережі Інтернет щодо вилучення міського автобусного маршруту №15 з міської маршрутної мережі пасажирського транспорту, не відповідає дійсності.

З 01.11.2021 міський автобусний маршрут загального користування №15 перестав обслуговуватися автомобільним перевізником через значне подорожчання вартості пального (стисненого природного газу – метану, з 18 грн.  до 36 грн.), що призвело до нерентабельності перевезень по всій країні, у тому числі і у м. Кривому Розі, а також з масовим звільненням водіїв, які відмовляються працювати в умовах карантинних обмежень.

На теперішній час автоперевізником вживаються заходи щодо залучення водіїв (взаємодія з Міським Центром зайнятості, рекрутинговими компаніями, оголошення у ЗМІ), але станом на теперішній час бажаючі відсутні.

Додатково повідомляю, що на сьогоднішній день мешканці міста мають можливість користуватися тролейбусним маршрутом № 24 «мкр-н Східний-3 – зуп. «Авіаколедж» (через  ст. Кривий Ріг, пл. Визволення)» та міським автобусним маршрутом загального користування №210 «мкрн. Східний-3 - ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», які частково дублюють міський автобусний маршрут №15.

 

  • Чи відновлено  роботу міського автобусного маршруту №248?

Договір на перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті №248 було укладено з ФОП Яловенко О.Д., який з 01.11.2021 припинив обслуговування вищезазначеного маршруту у зв’язку зі збитковістю перевезення через подорожчання вартості пального та карантинними обмеженнями.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», на всій території  України встановлено карантин та введено певні обмеження, у тому числі і на пасажирському транспорті.

На сьогоднішній день на всій території держави дозволено перевезення в трамваях, тролейбусах та автобусах, що виконують пасажирські перевезення на міських маршрутах в кількості, що не перевищує кількість місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту.

За порушення вищезазначених обмежень передбачено адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 17 000 до  34 000 грн і на посадових осіб – від 34 000 до 170 000 грн.

З метою забезпечення мешканців с. Бажанове громадським транспортом, з 02.11.2021 міський автобусний маршрут №248 почало обслуговувати підприємство ПП «Одіум-Престиж» (телефон: +38 068 219 29 97).

Окремо зазначаємо те, що весь рухомий склад комунальних підприємств та підприємств приватної форми власності задіяний (вільного рухомого складу з працевлаштованими водіями не має) та працює на міських маршрутах загального користуванням з урахуванням вищезазначеної Постанови. Міський пасажирський транспорт у переважній більшості використовується лише на 20% - 30% від загальної пасажиро-місткості.

 

  • Чи змінено графік руху  міського автобусного  маршруту №274?

Договір на перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті №274 укладено з підприємством Товариство з обмеженою відповідальністю «Північ Транс» (ТОВ «ПТ»).

По фактам, які озвучені мешканцями до Контакт-центру 1520,  за участі перевізника та за допомогою системи GPS-моніторингу було встановлено, що факти порушення графіків руху 03.11. та 04.11.2021 підтвердилися. Це пов’язано з непередбаченим виходом з ладу транспортних засобів.

На сьогоднішній день перевезення мешканців селища Ілліча здійснюється згідно із затвердженим розкладом руху.

Додатково інформуємо офіційний телефон автомобільного перевізника   ТОВ «Північ Транс» – 068 361 17 38.

 

  • Щодо внесення змін до карантинних обмежень у міському громадському транспорті

Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», на всій території України встановлено карантин та введено певні обмеження, у тому числі і на пасажирському транспорті. За порушення карантинних обмежень на міському пасажирському транспорті передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Вносити зміни до вищезазначеної Постанови може виключно Кабінет Міністрів України.

Окремо зазначаємо те, що на сьогоднішній день вищезазначеною постановою не передбачено обмеження для пенсіонерів або будь-яких інших категорій громадян, введення спеціальних перепусток на транспорті, тощо.

Весь рухомий склад комунальних підприємств та підприємств приватної форми власності задіяний (вільного рухомого складу не має) та працює на міських маршрутах загального користуванням з урахуванням вищезазначеної Постанови.

Комунальний громадський транспорт на 100% забезпечений коштами для його стабільної роботи та надання послуг з перевезень пасажирів в умовах карантинних обмежень.

 

 

12 листопада 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради