Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О.Катриченко: Місцева влада зробила все, щоб підготувати місто до зими. Кривий Ріг на 100% готовий до запуску опалювального сезону й розпочинає його раніше встановлених норм - 13 жовтня - з бюджетної сфери

Створено: 2021-10-12 14:46:36Оновлено: 2021-10-12 14:47:35

За дорученням в. о. міського голови Юрія Вілкула у Кривому Розі з 13 жовтня 2021 року стартує опалювальний сезон. Після поступового запуску котелень, в першу чергу подача тепла буде здійснюватися до лікарень, шкіл, дитячих садків та інших установ бюджетної сфери міста.

За діючими в Україні нормами опалювальний сезон у місті має розпочатися тоді, коли  середньодобова температура протягом трьох діб не підійматиметься вище 8 градусів тепла. На сьогодні цей показник становить 10,20С. Але незважаючи на це, враховуючи різкі коливання температури повітря, потреби й заявки медичних закладів та соціальної сфери, за дорученням в.о. міського голови Юрія Вілкула з 13 жовтня в Кривому Розі розпочато заходи з запуску котелень теплогенеруючих підприємств.

«Місцева влада  зробила все, щоб підготувати місто до зими. Кривий Ріг на 100% готовий до запуску опалювального сезону. В першу чергу забезпечимо  теплом лікарні, поліклініки, школи,  дитячі  садочки та інші установи бюджетної сфери, які надають заявки. Не дивлячись на дуже складні фінансові умови, місто бере на себе виняткове навантаження, аби в першу чергу захистити людей. Тарифи на тепло для криворіжців, незважаючи на підвищені ціни на енергоносії для теплопостачальних підприємств, будуть застосовуватися на рівні минулого року», - зазначив  заступник міського голови Олександр Катриченко.

В ніч з 12 на 13 жовтня  заплановано  запуск перших 3 котелень. Також, починається прийом заявок на підключення як об'єктів комунальної сфери, так і житлових будинків.

«Ми провели величезну попередню роботу, всі підприємства надавачі послуг повністю готові до запуску тепла. До кінця дня запрацюють перші 3 котельні у місті. Першими тепло отримають міський клінічний пологовий будинок №1, Криворізький перинатальний центр та 8 дитяча лікарня. Надалі, якщо середньодобова температура повітря протягом 3 діб буде нижча +8, будуть підключатися до теплопостачання інші споживачі,  згідно отриманими заявками на підключення», - додав Катриченко.

12 жовтня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради