Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі вже 149 воїнів АТО і членів сімей загиблих бійців отримали земельні ділянки

Створено: 2016-09-12 10:45:27Оновлено: 2016-09-12 10:49:43

Військовослужбовці відзначають, що такого комплексу заходів, як у Кривому Розі, для солдат АТО більше не робиться  в жодному  місті України

Для зручності військовослужбовців та членів їх сімей міський голова Юрій Вілкул максимально спростив процес отримання   земельних ділянок. Також, вони не витрачають ні копійки власних коштів на підготовку документації - всі витрати взяло на себе місто.

Крім цього, мерія зробила максимально простою процедуру переоформлення права користування на право приватної власності земельною ділянкою.

На сьогоднішній день з 200 виділених містом земельних ділянок, створеною розпорядженням мера робочою групою, вже виділено 149.  9 вересня ще 52 криворіжця отримали документи, на підставі яких вони зможуть оформити свої земельні ділянки у власність.

«Земельну ділянку я отримав на мікрорайоні Східний. Рішенням останньої сесії землю   відразу отримав у приватну власність. Сама процедура оформлення землі у приватну власність не забирає багато часу . У мене це зайняло буквально декілька тижнів. Взявши на себе всі питання, пов'язані з оформленням та отриманням землі, місто нам дуже допомогло. Такого комплексу заходів для солдат АТО більше не робиться  в жодному  місті України», - сказав боєць 40 окремого мотопіхотного батальйону Сергій Гордєєв.

Перший заступник мера Євген Удод зазначив, що по кожній земельній ділянці буде розроблено комплекс інженерно–технічних заходів.

«Також, за рахунок міста до ділянок  будуть підведені всі комунікації, починаючи від електропостачання, освітлення вулиць, газових та водопровідних мереж, каналізації, будівництва доріг з обов'язковим влаштуванням зливової каналізації. Проектами будуть передбачені місця для підключення індивідуальних житлових забудов в районі кожної виділеної ділянки», - підкреслив він.

Голова робочої групи Віра Вернигор зазначила, що рішення про виділення землі приймаються в Кривому Розі за відкритою процедурою. «У складі групи – представники громадських організацій, ветерани, матері учасників АТО. Комісія прийняла рішення, що в пріоритеті - сім'ї загиблих, поранених, інваліди. Хочу підкреслити, ми маємо повне взаєморозуміння і підтримку керівництва міста у вирішенні земельних питань – і мера Юрія Вілкула, і його заступника, який займається цим питанням, Євгена Удода».

Довідково:

Під керівництвом мера міста Юрія Вілкула в 2014 році у Кривому Розі – першому з міст України - була прийнята, і з тих пір неухильно виконується,  міжгалузева програма підтримки учасників АТО. За два з половиною роки з міського бюджету виділено понад 42 млн. грн. на соціальну підтримку учасників АТО і членів їх сімей.


 

12 вересня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради