Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Є. Удод: У Кривому Розі розпочався спільний проект з польськими експертами з підвищення якості теплозабезпечення дитсадків і шкіл

Створено: 2016-09-12 09:18:58Оновлено: 2016-09-12 09:24:58

Кривий Ріг приваблює кращі європейські технології для модернізації теплопостачання в дитячих садках і школах. В рамках спільного проекту міста і польських експертів планується побудувати міні-котельні, що дозволяють на 30% економити витрати теплової енергії, а головне – підвищити якість теплопостачання.

Для першого пілотного проекту польські фахівці відібрали п'ять локацій у великих житлових мікрорайонах міста. Перша – мікрорайон Сонячний: 119 і 118 школи  та 295 дитячий садок. Друга локація - 190 дитсадок і амбулаторія на Сонячному. Третя - мікрорайон Гірницький – 68 і 124 школа, а також Центр дитячої творчості «Сонях». Четверта позиція – мікрорайон 5-Зарічний - 125 і 126 школи  та 224 і 65 дитячий садки. І п'ята локація – 4 Зарічний – 33 школа, 76 дитячий садок й 14 музична школа. Надалі технології, які будуть випробувані на пілотних локаціях, планується запровадити й на інших соціальних об'єктах міста.

Перший заступник мера Євген Удод зазначив: «Міський голова Юрій Вілкул поставив завдання залучити в місто кращих світових експертів у сфері теплопостачання і будівництва блочно-модульних котелень. Ми зможемо не лише знизити енерговитрати і тепловтрати, але найголовніше, в класах і виховних кімнатах малюкам і школярам буде тепло й затишно».

Представник польської сторони Марек Новак зазначив: «У Кривому Розі ми бачимо бажання і зацікавленість міської влади до співпраці, до втілення в життя кращих європейських енергоефективних практик, які реально підвищують якість і комфорт життя городян».

В ході робочої спільної наради з представниками польської сторони щодо підготовки проекту на мікрорайоні Сонячний в дитячому садку №190 прийнято рішення, що вже  у жовтні буде розпочато проектування і на початку наступного року розпочнеться будівництво котелень.

Довідково:
Кривий Ріг також почав реалізацію спільного проекту з Європейським інвестиційним банком щодо модернізації систем опалення та зниження тепловтрат. Вже в наступному році планується розпочати будівництво 22 модульних міні-котелень, які підвищать якість теплопостачання будинків криворіжців. За п'ять років дії програми енергетичного розвитку міста в Кривому Розі істотно - на 30-45% скорочено споживання енергоресурсів у закладах бюджетної сфери - в школах, лікарнях, садочках та комунальних установах.
У рамках виконання програми з підвищення енергоефективності, за п'ять років у закладах освіти встановили 7 530 вікон, ще тисячу вікон замінять до кінця 2016 року. Всі установи бюджетної сфери оснащені приладами обліку теплової енергії. У всіх школах встановлені сучасні електричні бойлери з високим показником енергоефективності. У Кривому Розі  8 терцентрів, які обслуговують людей, що потребують соціальної підтримки, оснащені приладами обліку енергоресурсів, у двох (Довгинцівський і Інгулецький №1) встановлено автономне опалення, зараз йде заміна вікон на пластикові, що також зменшить енерговитрати. Також у Кривому Розі вже для 83% житлових будинків встановлені лічильники. Це- один з найвищих показників в Україні.


 

12 вересня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради