Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі відзначили провідних спортсменів серед ветеранів війни та учасників бойових дій, які беруть участь у міжнародних та Всеукраїнських змаганнях

Створено: 2024-07-12 16:03:51Оновлено: 2024-07-12 16:06:20

У рамках муніципальної Програми розвитку фізичної культури і спорту у 2024 році ще 12 ветеранів й військовослужбовців та 3 тренери, які готували спортсменів до участі у змаганнях відзначені щорічними стипендіями за успішні виступи на міжнародних та Всеукраїнських змаганнях.


Привітав спортсменів та вручив їм сертифікати голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.


«Криворізькі спортсмени відомі далеко за межами України, зберігають і примножують славні традиції спорту. Зараз спортивну естафету продовжують наші криворізькі Захисники та Захисниці, наші ветерани та військовослужбовці. У рамках нової ветеранської політики – політики Героїв ми активно підтримуємо ветеранський спорт. Пишаємося нашими чемпіонами і розуміємо, що спортивні досягнення - це результат таланту і щоденних тренувальних занять під керівництвом кращих тренерів. З 2023 року за високі досягнення на міжнародних та Всеукраїнських змаганнях ветерани почали отримувати відповідні щорічні стипендії на суми від 6 до 100 тис. грн. Підтримка військових ветеранів дуже важлива. Це – комплекс заходів, включаючи і прямі виплати з бюджету, і психологічну, реабілітаційну, а також соціальну адаптацію ветеранів», - підкреслив О. Вілкул.

У 2023 році стипендії отримали 8 ветеранів на суму 358 тис. грн, а в Ι півріччі 2024 року стипендії отримали вже 17 ветеранів та 3 тренера за видами спорту, які готували ветеранів до змагань на суму 662 тис. грн.


Сьогодні, за підсумками участі у Всеукраїнських змаганнях «Ігри Нескорених» в Києві ще 12 ветеранів і військовослужбовців та 3 тренери отримали стипендії на загальну суму 188 тис. грн.


Серед спортсменів - призери та переможці Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до національної збірної команди України для участі у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» у 2025 році. Спортсмени виборювали перемоги з таких видів спорту: плавання, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, стрільба з лука, настільний теніс, штовхання ядра, легка атлетика (метання диска).


Прущак Олександр, переможець змагань, який отримав сертифікат сказав: «Для нас, ветеранів, можливість займатися спортом та брати участь у змаганнях таких рівнів дуже важлива. Всі види спорту з яких проходять тренування у нашому місті, різнобічні та захоплюючі. Ми вдячні міській адміністрації за таку можливість, приємно відчувати турботу та підтримку про нас. Саме це надає нам стимул й надалі брати участь в змаганнях та прославляти наше місто. Крім того, заняття спортом допомагають нам не тільки тримати фізичну форму, а й проходити реабілітацію. Такі стипендії також надають нам впевненість, що все що ми робимо – це важливо».


Завдяки системній організації ветеранського спорту ветерани та військовослужбовці беруть участь у змаганнях різних рівнів. За 5 місяців 2024 року - 100 ветеранів та військовослужбовців брали участь у восьми змаганнях: Всеукраїнські комплексні спортивно-інклюзивні змагання «Сильні України» 10 лютого м. Дніпро; Міжнародні змагання повітряних Сил США 08-14 березня м. Лас-Вегас (США); Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту «Сильні України» 23 березня м. Одеса; Всеукраїнські змагання «Кубок Серцевіра» 7 квітня м. Чернігів; Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту «Київ Незламний» 27-28 квітня м. Київ; Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту «Сильні України» 11 травня м. Хмельницький; Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту «Сильні України» 25 травня м. Кропивницький; Всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених» 30 травня - 02 червня м. Київ з відбору на міжнародні змагання Invictus Games - 2025 в Канаду.

На цих змаганнях криворізькі ветерани та військовослужбовці завоювали 140 медалей, з яких 70 золотих, 47 срібних та 23 бронзових.


Також, у Кривому Розі Радою оборони міста організовано та вже другий рік проводяться змагання Veterans Family Games Кривий Ріг. Переможці отримують по 5 тис грн, призери – медалі, кубки та спортивну атрибутику. У змаганнях взяли участь вже більше тисячі чоловік. Також для ветеранів та членів їхніх сімей створено можливість безкоштовних занять у комунальних басейнах.



12 липня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради