Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Про проведення конкурсу проектів місцевого розвитку

Створено: 2017-07-12 16:23:02Оновлено: 2017-07-12 16:25:51

12 липня 2017 р. на черговому засіданні виконкому міської ради було прийнято рішення "Про проведення конкурсу проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет", реалізація яких планується у 2018 році".

Як зазначила начальник управління економіки Тетяна Підпалько, поданий проект було сформовано з урахуванням досвіду проведення попередніх конкурсів, напрацювань структурних підрозділів виконкому міської ради, виконкомів районних у місті рад та громадськості міста, у червні ми  провели публічне обговорення проекту Положення про конкурс. Участь у заході взяли близько 100 осіб. Зустріч пройшла в форматі жвавого обговорення питань, що стосуються умов участі для конкурсантів, визначених Положенням, та обговорення шляхів ефективної реалізації проектів.

Конкурс стартує з 1 вересня 2017 року. Останнім днем прийому документів визначено 13 жовтня цього року. Конкурсні пропозиції необхідно подавати до управління економіки виконкому Криворізької міської ради, в робочі дні з 8:30 до 17:00.

 

Основними відмінностями цьогорічного конкурсу є:

1) зменшення відсотку співфінасування для учасників ІІ категорії з 10% до 5%.

2) поділ проектів за обсягом фінансування на 3 категорії:

малі проекти – з фінансуванням до 100 тисяч гривень;  (орієнтовний фонд конкурсу – 2,0 млн.грн.)

середні – фінансуванням від 101 тисяч грн. до 400 тисяч грн. (орієнтовний фонд конкурсу – 5,0 млн.грн.)

великі проекти – фінансуванням від 401 тисячі грн. до 1400 тисяч грн. (орієнтовний фонд конкурса – 8,0 млн.грн.)

3) збільшення терміну голосування за проекти з 15 до 20 днів. Це надасть можливість учасникам більш ефективно провести промоцію свого проекту та відповідно отримати більше підтримки мешканців.

 

Важливим аспектом цьогорічного конкурсу є взаємодія з Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень, який передбачає методологічну, технічну, з яким підписано Меморандум про співпрацю. Тож, відповідно до вищезгаданого Меморандуму буде впроваджено електрону систему "Громадський проект", яка буде розміщена на офіційному сайті виконкому міськради.

"Громадський проект" - це Інтернет – ресурс, який дозволяє подавати проект для участі в конкурсі, голосувати за нього та відслідковувати його долю впродовж як періоду голосування так і реалізації.

 

З метою розширення кола учасників та підвищення рівня підготовки проектів для учасників конкурсу планується в серпні проведення низки навчальних семінарів та тренінгів, про що ми проінформуємо додатково.

 

Крім того, в цьому році планується під час голосування, для інформаційної підтримки конкурсантів, організувати "Ярмарку проектів", що має на меті проведення публічної презентації конкурсних пропозицій із запрошенням суб'єктів господарювання.

Заплановано впорядкувати кількість пунктів письмового голосування, залишивши можливість письмового голосування тільки в приміщеннях виконкомів райрад та в Центрі надання адмінпослуг "ВІЗА".

 

Довідково: Кривий Ріг долучився до практики партиципаторного бюджетування у 2016 році. Тоді ж було проведено два конкурси проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет". За результатами першого конкурсу у 2016 році  впроваджено  46 проектів на суму 9,6 млн. грн. За результатами другого конкурсу реалізується 45 проектів на суму 14,8 млн. грн. 

12 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради