Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

КРИВИЙ РІГ НА ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ПРЕЗЕНТУВАВ МІСЬКИЙ ОСВІТНІЙ ПОРТАЛ ДЛЯ ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ ШКОЛЯРІВ

Створено: 2021-05-12 11:07:29Оновлено: 2021-05-12 11:08:52

Під керівництвом Міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета пройшла Всеукраїнська нарада з питань підвищення якості дистанційної освіти школярів. Як приклад того, як міська влада може впроваджувати інноваційні технології в освітній процес, було презентовано Освітній Портал «РОЗФАРБУЄМО СВІТ РАЗОМ», створений освітянами Кривого Рогу.

Міністр освіти Сергій Шкарлет зазначив: «Ідея створення Порталу і її реалізація може слугувати прикладом ефективної взаємодії МОН з міським департаментом освіти. Наша спільна мета, з огляду на певні обмеження в організації освітнього процесу через пандемію, створити максимально комфортні та доступні умови для навчання школярів і роботи вчителів». Також міністр з колегами обговорили залучення вчителів та учнів у використанні Всеукраїнської школи онлайн.

Тетяна Кріпак,  директор департаменту освіти та науки Кривого Рогу, сказала: «Для того, щоб школярі мали можливість в комфортних умовах отримувати необхідні знання, ми створили міський освітній портал. На ньому розміщено матеріали до більше ніж 10 тисяч уроків та близько тисячі занять у розділі «Позашкільна освіта». На порталі є розділи: «Готуємося до ЗНО», «Школа Олімпійського резерву», «Ділюся досвідом», «Психологічна служба міста». Цей інструмент відкритий і користується попитом про що свідчить більш ніж 65 тисяч відвідувань. Ми плануємо продовжувати роботу з його вдосконалення. В планах – створення розділів «Поглиблене навчання», «На допомогу керівнику», «Глосарій корисних посилань» тощо. Розуміємо, що є певні виклики та питання. В першу, чергу маємо навчити учнів до самоорганізації та мотивації під час дистанційного навчання, плануємо цьому присвятити наступні серії нашого навчання».

Так само Тетяна Кріпак відмітила, що для підвищення кваліфікації вчителів з використання інструментів та сервісів, в рамках Стратегії мера Костянтина Павлова, спільно з великими підприємствами міста реалізується проект STEAM KEMP. Близько 250 вчителів проходять реальне навчання, стажування і отримують нові інструменти для роботи в онлайн режимі. Цей проєкт направлений на підвищення зацікавленості учнів до вивчення предметів природничо-математичного циклу. Педагоги, які успішно пройдуть курс, отримають сертифікати про підвищення кваліфікації та матеріальне заохочення. Тетяна Кріпак зазначила, що співпраця влади, бізнесу та освітянської спільноти дасть реальні позитивні результати по підвищенню рівня знань учнів, умов роботи вчителів та якості освіти в цілому.

12 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради