Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Прес-конференція із начальником управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, сприяння оборонній та правоохоронній роботі Ю.Діхтярем

Створено: 2010-05-12 08:30:55Оновлено:

11 травня 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із начальником управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, сприяння оборонній та правоохоронній роботі виконкому міськради Юрієм Діхтярем.

Ю.Діхтяр повідомив, що управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, сприяння оборонній та правоохоронній роботі виконкому міської ради займається досить широким колом питань. Одним із них є стихійна торгівля, яка із настанням сприятливих погодних умов пожвавішала на ринках міста та у місцях не прилаштованих для торгівлі. За даними епіданалізу за 2009 рік по місту зареєстровано 89 випадків гастроентероколітів, пов’язаних із вживанням молока та молокопродуктів, а також продукції домашньої кулінарії, придбаної в місцях несанкціонованої торгівлі. У поточному році вже зареєстровано 17 випадків ентероколітів. Крім того, у місті часто реєструються випадки захворювання на ботулізм, пов’язані із вживанням в'яленої риби, придбаної на стихійних ринках. З початку року і особливо за останній місяць, співробітниками управління та виконкомів райрад разом з дільничними інспекторами міліції, санепідстанції та податкової міліції неодноразово відпрацьовувалися місця стихійної торгівлі. Протягом поточного року співробітниками міліції за скоєння правопорушень у сфері торгівлі до адміністративної відповідальності притягнуто 1162 громадянина. У ході рейдів у правопорушників вилучено 1061 літрів самогону, 2000 пляшок фальсифікованих горілчаних виробів, 918 пачок тютюнових виробів та інших товарів на суму приблизно 17 тис. грн.

Крім того на прес-конференції Ю.Діхтяр доповів про ситуацію, яка склалася з крадіжками металоконструкцій.

З початку року виявлено та ліквідовано 210 незаконних пунктів по прийому металобрухту (у 2009 році – 206), у тому числі 134 факти крадіжок кабельно-провідникової продукції та обладнання з об’єктів електрозв’язку.

За ознаками злочину, передбаченого ст. 213 Кримінального кодексу України „Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом”, порушено 65 кримінальних справ (у 2009 році – 63), по Дніпропетровській області порушено – 81 кримінальну справу, а в місті Дніпропетровську – 6.

До адміністративної відповідальності за порушення порядку і правил здійснення операцій з металобрухтом (ст. 164-10 КУпАП) притягнуто 145 осіб (у 2009 році – 143), по Дніпропетровській області складено – 499 адміністративних протоколів, а в місті Дніпропетровську – 81.

У правопорушників вилучено близько 250 тонн брухту чорних і 1537 кг брухту кольорових металів.

Окрему увагу Ю.Діхтяр приділив питанню запобігання загибелі людей на водних об’єктах міста у літній період та організації підготовки місць масового відпочинку на воді.

Аналіз загибелі людей на водних об'єктах міста за попередні роки, особливо в період купального сезону, свідчить про те, що, незважаючи на запроваджені організаційно-технічні та профілактичні заходи щодо попередження загибелі людей на водних об'єктах, мали місце грубі порушення правил поведінки людей на воді та непідготовленість місць масового відпочинку та купання, що призвели до трагічних наслідків. У місті на водних об'єктах за 2008 рік загинуло 13 осіб, з них 3 дітей (у період з 01.06 по 01.09 – 9 осіб, з них 2 дітей), за 2009 рік загинуло 16 осіб, з них 1 дитина (у період з 01.06 по 01.09 – 6 осіб, з них 1 дитина), у 2010 році загинула 1 особа (у Тернівському районі).

З метою запобігання загибелі людей на водних об’єктах міста у літній період підготовлено проект розпорядження міського голови щодо перевірки готовності місць масового відпочинку на водних об’єктах до використання в літній період 2010 року, а також відпрацьовано відповідний план заходів.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради