Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов: «Ті, хто нехтують правилами карантину, їздять у міському транспорті без масок або ходять у громадські місця – ставлять під загрозу і своє здоров’я, і оточуючих. Ще трохи і область перейде до «червоної зони» - зупинять і транспорт!»

Створено: 2021-04-12 14:02:33Оновлено: 2021-04-12 14:12:14

Наразі, в Україні спалах третьої хвилі коронавірусу. Дніпропетровщина - в «помаранчевій зоні», однак, мешканці мають зрозуміти - від їх свідомого ставлення та дотримання карантинних заходів залежить перехід області до «червоної зони». Кожного дня у Кривому Розі проходять оперативні засідання міського штабу з протидії коронавірусу на якому медики, епідеміологи правоохоронці, керівники профільних управлінь доповідають про ситуацію із захворюваністю на Ковід -19.

12 квітня, на черговому засіданні міського штабу з протидії коронавірусу мер Костянтин Павлов звернувся до правоохоронних органів, суб’єктів підприємницької діяльності, приватних автоперевізників з вимогою посилити роз’яснювальну роботу щодо суворого дотримання карантинних заходів мешканців у громадських місцях.

Люди мають зрозуміти - від їх свідомого відношення до карантинних заходів, направлених на попередження розповсюдження хвороби залежить їхнє здоров’я та здоров’я їх рідних. Мер підкреслив: «Ті, хто нехтують правилами карантину, їздять у міському транспорті без масок або ходять у громадські місця – ставлять під загрозу і своє здоров’я, і оточуючих. Ще трохи і область перейде до «червоної зони» - зупинять і транспорт!».

Костянтин Павлов доручив управлінню охорони здоров’я відпрацювати питання щодо створення резерву медикаментів та ЗІЗ ще на місяць вперед. Нагадаємо, що з початку пандемії у Кривому Розі, за рахунок коштів міського бюджету, для боротьби з COVID-19 було придбано обладнання на загальну суму 117 400 000 грн, в тому числі, апарати штучної вентиляції легень, системи моніторингу фізіологічних станів, кисневі концентратори, засоби індивідуального захисту, медпрепарати та ін. Минулого тижня в лікарні Кривого Рогу за дорученням мера було поставлено додатково ще 200 кисневих концентраторів. Зараз у лікарнях вже понад 1200 апаратів, що повністю забезпечує поточні потреби.

При встановленій Міністерством охорони здоров'я нормі забезпеченості лікарняних ліжок кисневими концентраторами на 80%, у Кривому Розі завдяки оперативним діям міської влади щодо придбання апаратів, рівень забезпеченості ліжок концентраторами складе більше як 96%, що значно вище середньоукраїнських показників.

12 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради