Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Якісне, доступне медичне лікування та соціальний захист населення Кривого Рогу для міської влади - одні з основних пріоритетів у роботі

Створено: 2012-04-12 13:53:06Оновлено:

10 квітня у виконкомі Криворізької міської ради пройшла прес-конференція з питань реформування системи охорони здоров’я та соціального захисту населення Кривого Рогу, яку провів заступник міського голови Костянтин Бєліков.

Зокрема, під час прес-конференції було відзначено, що органами місцевого самоврядування ефективно здійснюються повноваження у сфері соціального захисту жителів міста Кривого Рогу. З метою соціальної підтримки населення міста прийнята Програма соціального захисту окремих категорій громадян міста, на виконання якої в 2012 році у міському бюджеті передбачено 9,8 млн. грн., що на 1,8 млн. грн. більше, ніж у минулому році.

Протягом 2011 року виконані всі заходи Програми щодо соціального захисту населення міста. Так 4880 криворіжців отримали матеріальну допомогу на загальну суму 2,6 млн. грн., в тому числі: жителі міста, які опинилися у складному матеріальному положенні, інваліди війни та члени сімей воїнів загиблих, померлих учасників бойових дій в Афганістані; постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи (інваліди, сім’ї померлих, діти-інваліди); діти-сироти і діти, що залишилися без батьківської опіки; довгожителі міста (з нагоди 100-річного ювілею ) та інші.

Вперше в 2012 році передбачено кошти для надання допомоги інвалідам І-ІІ груп із захворюванням нервової системи на проїзд до санаторія спинального профілю, а також медпрацівникам, що працюють у комунальних закладах «ЦПМСД».

Розповів заступник міського голови Костянтин Бєліков і про покращення ситуації з працевлаштуванням безробітних громадян. Протягом 2011 року майже кожен другий безробітний працевлаштувався за направленням служби зайнятості. Рівень працевлаштування зріс з 35,4% у 2010 році до 37,9% - у 2011 році. У поточному році працевлаштовано вже 1240 чоловік, з яких 29 зайняли заброньовані робочі місця. Проводиться.робота з молоддю щодо профорієнтації. З кожним роком покращується рівень інформаційних послуг щодо можливості працевлаштування, створено єдину базу даних щодо вакансій по місту і по Україні. Результатом проведених робіт стало те, що сьогодні рівень безробіття у Кривому Розі - один із самих низьких в Україні.

Також розглядалися питання щодо стану надання житлових субсидій, соціального захисту інвалідів, пенсійного забезпечення, виплати заробітної плати жителів міста та інші питання.

Детально обговорювалося під час прес-корференції і питання щодо стану проведення медичного реформування у місті Кривому Розі, а саме: про роботу центрів первинної медико-санітарної допомоги, про проблеми кадрового забезпечення медичними працівниками загальної практики (сімейних лікарів), про моніторинг ціноутворення на медпрепарати в аптеках міста, про оплату праці та пільги для медпрацівників, про проведення медичних профоглядів серед жителів міста та інше.

(0564)92 13 03, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради