Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Задля запобігання поширенню на території міста коронавірусу на виконання постанови Кабміну в Кривому Розі вводиться карантин

Створено: 2020-03-12 13:54:46Оновлено: 2020-03-12 16:06:43

За дорученням міського голови Юрія Вілкула 12 березня відбулось позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з питання переведення Кривого Рогу на карантин, аби запобігти поширенню коронавірусу.

Згідно з рішенням Уряду у всіх загальноосвітніх закладах міста призупиняється навчальний процес, обмежується проведення всіх масових заходів, в яких запланована участь 200 та більше людей.

«Ми бачимо, як короновірус розповсюджується світом, й хоча Україна має один лабораторно підтверджений випадок зараження, ми відповідально ставимося до збереження здоров’я криворіжців й розуміємо важливість вжиття рішучих заходів у боротьбі з поширенням вірусу. Для цього запроваджуємо додаткові заходи й обмеження по закладам освіти, медицини, культури, спорту, торгівлі, тощо», - наголосив міський голова Юрій Вілкул.

Будуть припинені заняття також у дошкільних, позашкільних закладах, шкільних гуртках та секціях, художніх, музичних школах, ДЮСШ.

Також мер поставив завдання у зв’язку з ускладненою епідемічною ситуацією придбати за кошт міста додатково 5 апаратів штучної вентиляції легенів, захисні дезінфікуючі засоби й тримати на контролі питання забезпечення засобами індивідуального захисту, організувати у міжнародному аеропорті Кривий Ріг санітарно-пропускний пункт й оснастити його всім необхідним.

«Міністерство освіти і науки рекомендувало закладам освіти відмовитись від проведення та участі у масових заходах в приміщеннях та на території закладів освіти, зокрема пробного зовнішнього незалежного оцінювання, олімпіад, змагань, конкурсів, виставок. Нами будуть розроблені заходи щодо проведення дистанційних занять та щодо відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації. Ми звертаємося до батьків, педагогів, відповідних служб й проводимо роз’яснювальну роботу щодо безпеки школярів, які залишаться під час канікул без догляду дорослих», - додала директор департаменту освіти та науки Тетяна Кріпак.

Карантин триватиме три тижні – до 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні.

Незважаючи на те, що на території Кривого Рогу не зафіксовано жодного випадку захворювання короновірусною інфекцією, ще 3 березня розпорядженням міського голови у Кривому Розі був створений оперативний штаб по ліквідації наслідків і протидії поширенню коронавірусу Covid-19, щоб мінімізувати можливість масового поширення коронавірусу в місті. Були розроблені  належні заходи, посилено контроль за їх виконанням на залізничних вокзалах, аеропорті, автовокзалі та станціях. У міських комунальних автобусах, тролейбусах і трамваях Кривого Рогу салони обробляють концентрованим розчином засобу "Біохлор", дезінфікують поручні, вікна, двері, сидіння – ті місця, з якими більше контактують пасажири.

«Ми неухильно виконуємо вказівки Міністерства охорони здоров’я України, методичні рекомендації, слідкуємо за оперативною інформацією МОЗ, в місті працює штаб протидії поширенню коронавірусу, проведені навчання, криворізькі медики мають чіткий план й алгоритм дій щодо профілактики короновірусу», - відзначив начальник управління охорони здоров’я Констатин Мурашко.

 

 

12 березня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради