Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі грошова допомога призначена 3809 сім’ям, які приїхали із районів проведення антитерористичної операції

Створено: 2015-02-12 14:33:37Оновлено: 2015-02-12 14:34:59

У жовтні минулого року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову, якою  затвердив  Порядок надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі, на оплату житлово-комунальних послуг.

У  Кривому  Розі  проживає   майже 11 тис. переселених   осіб,  грошова допомога  призначена  3809 – ти  сім’ям.   У січні  виникла невелика затримка  з виплатами, однак,     вже на 9 лютого  допомога профінансована на 100%.

Вичерпну  інформацію про  перелік  документів, які потрібні для  оформлення допомоги,  громадяни   можуть отримати  у фахівців міського  управління та районних відділів  праці і соціального захисту населення.   

 Грошова допомога призначається з дня звернення за її призначенням та виплачується по місяць зняття з такого обліку включно, але не більше, ніж шість місяців. Зазначимо,  що   допомога виплачується за рахунок коштів державного бюджету.

Стосовно розмірів матеріальної підтримки то,  для непрацездатних осіб (пенсіонери, інваліди, діти)  вона складає  884 грн. на одну особу (члена сім’ї), для працездатних осіб – 442 грн. на одну особу (члена сім’ї).

Загальна сума допомоги на сім’ю розраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 2 400 грн.

Грошова  підтримка перераховується органом соціального захисту населення на рахунок в установі банку.

Допомога  для працездатних членів сім’ї зменшується на 50 відсотків, якщо вони не працевлаштувалися протягом двох місяців з дня призначення грошової допомоги, в тому числі, за сприянням державної служби зайнятості;

 перебувають в трудових відносинах з роботодавцями на тимчасово окупованій території України чи в районах проведення АТО, але фактично не працюють. Якщо і після цього працездатна особа не працевлаштувалася, виплата   припиняється.

Грошова допомога не призначається у разі, коли сім’я має у володінні:

  • житлове приміщення, що знаходиться в регіонах, інших ніж тимчасово окупована територія України та райони АТО;
  • два і більше транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації та обліку в Державтоінспекції (не враховуються засоби, придбані на пільгових умовах через уповноважені органи, а також вітчизняні транспортні засоби з терміном експлуатації понад 10 років та інші засоби з терміном експлуатації понад 15 років);
  • на депозитному банківському рахунку кошти у розмірі більшому ніж 10-кратний прожитковий мінімум для працездатних осіб (12 180 грн.)

Додатково:

Перелік документів для призначення грошової допомоги:

- заява, в якій зазначаються відомості про всіх членів сім’ї;

- копія свідоцтва про одруження;

- копії свідоцтв про народження дітей;

- письмова згода довільної форми про виплату грошової допомоги уповноваженому представнику сім’ї від інших членів сім’ї;

- згода на обробку персональних даних.

 (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net    


 

12 лютого 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради