Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії»): про зняття з реєстрації місця проживання військовозобов’язаних осіб, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання.

Створено: 2024-01-12 10:31:45Оновлено: 2024-01-12 10:32:38

Виїзд за кордон на постійне місце проживання (надалі – ПМП) – це завжди серйозний і відповідальний крок. Це спеціальна процедура результатом якої є отримання рішення Державної міграційної служби України (надалі – ДМС) про оформлення виїзду на ПМП за кордон та  яка тісно пов’язана зі зняттям з реєстрації місця проживання.

Необхідною умовою для зняття військовозобовʼязаного із реєстрації свого місця проживання в Україні, в тому числі у зв`язку із оформленням документів для виїзду за кордон на ПМП, є зняття такого військовозобовʼязаного з військового обліку.

Відповідно до положень законодавства у разі виїзду за кордон на строк більш як три місяці військовозобов'язаний зобов'язаний здати військовий квиток до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку і одержати про це відповідну довідку за зразком, затвердженим Міністерством оборони України. І лише після цього звернутися до органу реєстрації для зняття свого місця проживання з реєстрації.

За заявою особи про зняття із зареєстрованого місця проживання орган реєстрації вносить до реєстру територіальної громади інформацію про зняття такої особи із зареєстрованого місця проживання у зв’язку з виїздом на ПМП за кордон. Разом із заявою особа подає:

  • паспортний документ;
  • документ або відомості, що підтверджують сплату адміністративного збору;
  • довідку на військовослужбовця (військовозобов’язаного), який виїжджає за кордон;
  • рішення про оформлення документів для виїзду за кордон на постійне проживання, прийняте відповідним територіальним органом ДМС, або рішення про оформлення документів для залишення на постійне проживання за кордоном, прийняте відповідною закордонною дипломатичною установою України, у разі зняття із зареєстрованого місця проживання особи у зв’язку з оформленням їй документів для виїзду за кордон на постійне проживання/залишення на постійне проживання за кордоном.

 

 

Центр «Віза» («Центр Дії») #Ваша довіра - наш досвід!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» «Центр «Дії»:

 

https://viza.kr.gov.ua/,

                                                                                                                                           [email protected]

12 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради