Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Виконком Криворізької міської ради разом із робочою групою `Прозорість та підзвітність` ОДА перевірив граничні ціни на матеріали для послуги утримання автошляхів міста

Створено: 2024-01-12 10:17:30Оновлено: 2024-01-12 10:19:03

Представники виконкому Криворізької міської ради разом із робочою групою "Прозорість та підзвітність" Дніпропетровської обласної адміністрації провели перевірку можливого завищення цін на закупівлю солі та піску в рамках укладеного Департаментом розвитку міста виконкому Криворізької міськради договору на утримання автошляхів міста.

Слід зазначити, що у договорі на очищення доріг фіксованою є ціна за послугу, а вартість матеріалів вказується граничною та орієнтовною, та може зменшуватись.

Так, в укладеному договорі з ТОВ "Весташляхбуд" передбачено граничну закупівельну ціну натрію хлористого (сіль) на 2024 рік 10 500 грн/т (з ПДВ).

Підрядником розрахунок було здійснено виходячи з даних моніторингу ДП "ДерждорНДІ" – головною науково-дослідною організацією України з цих питань, з урахуванням індексу інфляції.

Фактично, така ціна задіяна не була.

Ухвалено рішення - зменшити граничну закупівельну ціну на сіль у рамках послуги до рівня 7500 грн/т (з ПДВ) шляхом укладання додаткової угоди (різниця у вартості на загальному об’ємі складає 8 607 415 грн). Якщо зростання цін на сіль на сезон 2024-25 років буде більшим, то договір буде розірвано і буде проведено новий тендер.

Що стосується ціни піску - пісок кар'єрний використовуватися для посипання доріг не може у зв'язку з наявністю там глини, а ціни річкового піску, які бралися для порівняння, були вказані без доставки. Доставка орієнтовно становить 500-600 грн. за тонну з Кам'янського (130 км.). Тому об'єктивно ціна з доставкою може бути знижена до рівня 860 грн. (40 грн. на тонні), що також буде відображено у додатковій угоді.

Тобто вартість договору за результатом укладеної додаткової угоди буде зменшено на 11 749 586 грн. Додаткова угода буде оприлюднена на веб-сайті https://prozorro.gov.ua/  протягом 3 робочих днів з дня підписання.

11 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради