Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Власник ID-картки запитує: виповнилося 25 років, чи потрібно вклеювати фото до паспорта? Центр «Віза»(«Центр Дії») відповідає

Створено: 2024-01-12 10:02:05Оновлено: 2024-01-12 10:05:20

Вітаємо! Ви стали щасливим власником паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Під час отримання  паспорта нового зразка у деяких замовників послуг постає питання: чи потрібно вклеювати фото до паспорта, коли виповниться 25 або 45 років?

Центр «Віза» («Центр Дії») відповідає: чинним законодавством, яке регулює оформлення та виготовлення паспорта громадянина України у формі картки, не передбачено внесення до паспорта  будь-яких додаткових фотографій при досягненні особою певного віку.

Паспорт громадянина України - це документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, який виготовляється у формі пластикової картки, що містить безконтактний електронний носій.

 На лицьовому боці паспорта містяться п’ять обов’язкових зон візуальної перевірки, у тому числі зона призначена для розміщення відцифрованого образу обличчя особи. Фотографування обличчя особи здійснюється під час прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України та формування заяви-анкети для внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

Паспорт громадянина України у формі ID-картки має певний термін дії, по закінченню якого стає не дійсним та підлягає обміну. Особам віком від 14 до 18 років паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 4 роки, а особам, які досягли 18-річного віку - на кожні 10 років.

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
e-mail: 
[email protected],

                        https://viza.kr.gov.ua/

10 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради