Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

«ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» Центру «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») інформує про підсумки роботи у 2023 році

Створено: 2024-01-12 10:20:00Оновлено: 2024-01-12 10:22:26

Послуги з реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія актуальні та користуються неабияким попитом. І для зручності криворіжців та гостей міста Центр «ВІЗА» («Центр Дії») вже понад чотири роки є партнером Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС України у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС).

В 2023 році у порівнянні з 2022 роком сервісом «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» в тричі збільшено надання послуг МВС, всього - 388, з яких 379 послуг з видачі посвідчення водія на право керування транспортними засобами та 9 послуг з перереєстрації транспортних засобів.

 Цікаво, що спостерігається тенденція майже однакової кількості замовлення послуг МВС, як чоловіками так і жінками (201- чоловіки; 187-жінки).

Також з травня 2023 року у Центрі «Віза» («Центр Дії»)стало можливим зареєструвати, перереєструвати не лише нові авто, а й вживані авто завдяки підписаному Узгодженому рішенню з Регіональним сервісним центром ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях (філія ГСЦ МВС). Звертаємо увагу, що висновок про експертне дослідження транспортного засобу у відповідності до постанови КМУ від 13 червня 2023 р. N° 599 не є обов’язковим і здійснюється за бажанням продавця або покупця! Виняток — ввезені з-за кордону вживані транспортні засоби, які реєструються в Україні вперше.

! Важливо. Постановою №1358 КМУ, яка набула чинності 26 грудня 2023 року посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу мають додаткові елементи захисту для зменшення ризику їх підробки. Відтак, захисне покриття бланків матиме спеціальне маркування. Додатково на бланку свідоцтва розміщуватиметься QR-код у правому нижньому куті. Він містить посилання на електронний сервіс, який розміщений на вебсайт Головного сервісного центру МВС для перевірки відомостей, внесених до бланка свідоцтва. Такий посилений захист суттєво знизить ймовірні підробки. Також в режимі онлайн дозволить перевірити легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Звертаємо увагу, що громадяни можуть продовжувати користуватись посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, які видавались раніше. Ці документи чинні впродовж строку, на який їх було видано та обмінювати їх можливо виключно за власним бажанням.

Актуалізовану інформацію про роботу сервісу «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» щодо надання послуг сервісних центрів МВС можна дізнатися на офіційному вебпотралі Центру  https://viza.kr.gov.ua/.

Запрошуємо криворжців та гостей міста скористатися послугами сервісу «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» Центру «Віза» («Центр Дії») та нагадуємо, що прийом замовників послуг здійснюється в Головному офісі Центру «Віза» («Центр Дії») щоденно (з вівторка по п’ятницю) за адресою пл. Молодіжна, 1, виключно за попереднім записом.

Здійснити попередню реєстрацію на прийом можна за посиланням https://viza.kr.gov.ua/#/infopages/poperedn_zapys/el_cherga чи QR-кодом.

До уваги! Воїнам та їх сім’ям у Центрі «Віза» («Центр Дії») надається пріоритет в прийомі, тобто першочергове обслуговування і без попередньої реєстрації. 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected]

http://viza.kr.gov.ua

 

11 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради