Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ» криворіжців на Контакт-центр 1520»

Створено: 2021-01-12 09:40:26Оновлено: 2021-01-12 09:41:58

Коментує департамент регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин Криворізької міської ради

Щодо виплати грошової компенсації за неотримані земельні ділянки учасниками АТО/ООС

Згідно зі ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них, надається, зокрема, пільга на першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва, городництва.

Однак, при цьому земельне законодавство не визначає  жодних особливостей надання земельних ділянок учасникам бойових дій, ані за процедурою, ані за строками. Учасники АТО/ООС мають усі права, передбачені для громадян України земельним законодавством. Земельним кодексом України передбачається право кожного громадянина безоплатно отримати у власність земельні ділянки різного цільового призначення.

В місті Кривому Розі триває комплексна робота щодо надання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва учасникам АТО/ООС та членам їх сімей, здійснюються всі необхідні заходи для того, щоб наші захисники змогли отримати землю дійсно на пільгових умовах, за максимально простою процедурою, при цьому не витрачаючи власних коштів –  всі витрати щодо розробки необхідної документації здійснюються коштом міського бюджету.

На теперішній час з питання надання земельних ділянок до міської ради звернулись близько 3800 учасників бойових дій в зоні АТО/ООС та членів їх сімей, 637 з них – вже отримали землю для індивідуального житлового будівництва. Робота з визначення додаткових територій вказаного цільового призначення в межах міста продовжується.

Виплата грошової компенсації учасникам бойових дій, як і будь-яким іншим категоріям громадян, за неотримані земельні ділянки на теперішній час чинним законодавством України не передбачена.

Рішення Криворізької міської ради з вказаного питання не приймались.

РАДИМО: У разі необхідності отримання додаткових консультацій та роз’яснень з питань  отримання земельних ділянок учасники бойових дій в зоні АТО/ООС можуть звернутись до представників департаменту регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради в Центрі адміністративних послуг «Віза»  щовівторка та щочетверга, часи прийому:  8.00 - 12.30, 13.00 - 15.30.

12 січня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради