Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: У Кривому Розі продовжується системна робота з підготовки до можливих блекаутів. У разі потреби містяни зможуть отримати тепло, інтернет, воду у 213 облаштованих Пунктах незламності та обігріву

Створено: 2023-12-01 15:23:49Оновлено: 2023-12-01 15:25:48

1 грудня в.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну нараду на одному з Пунктів незламності у Покровському районі щодо їх комплектації та готовності працювати у випадку можливого тривалого відключення світла і тепла.

«Окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по всій Україні. Тому, маємо бути максимально готовими до надзвичайних ситуацій. На сьогодні у Кривому Розі вже діють 213 Пунктів незламності. Вони функціонують, переважно, на базі закладів освіти, культури, промислових підприємствах та об’єктах бізнесу. Для тимчасового перебування, під час тривалого відключення електроенергії чи тепла у Пунктах є все необхідне. У Пунктах  встановлені генератори, теплові гармати або «буржуйки». Крім питної та технічної води, медичних аптечок, є куточки для дітей, де вони можуть згаяти час за розмальовками, читанням книг, є зони для немовлят, де матусі зможуть нагодувати та переповити дитину. 138 пунктів укомплектовані «Старлінками». В пунктах постійно, за певним графіком, працюють чергові бригади. У випадку настання надзвичайної ситуації до чергувань залучаються представники правоохоронних органів. Важливий аспект - майже у всіх Пунктах незламності, що розташовані у закладах освіти та культури, є укриття»,- наголосив Юрій Вілкул.

У Кривому Розі підготовлено 321 укриття. Для зручності криворіжців по них створено інтерактивну карту. Об'єкти інфраструктури, медицини та соціальної сфери укомплектовані понад 1000 генераторами різної потужності. Проведено роботи з фізичного зміцнення критично важливих об'єктів (підстанцій, ГРС, котелень, кисневих блоків та інших).

У Покровському районі облаштовано  24 Пункти незламності на базі комунальних установ. Зокрема, 20 - у закладах освіти та  - 4 у закладах культури, а також у відділеннях поліції та промислових підприємствах. Крім того, торгові центри підготували місця для підзарядки гаджетів.

Андрій Кольчиба, директор криворізької гімназії, сказав: «Облаштований Пункт незламності працює в нашому закладі з грудня 2022 року. Ми можемо прийняти до 60 людей. Завдяки керівництву Кривого Рогу наш Пункт оснащений усім необхідним. Це – дизельний генератор, система супутникового зв’язку Starlink, 2 теплові гармати, ліхтарі, у тому числі, і на сонячних батареях, зарядні пристрої, обігрівачі, засоби гігієни.

У закладі є тимчасове укриття на 350 чоловік. Проведено поточний ремонт приміщень, замінено світильники та організовано аварійне освітлення, облаштовані 2 санвузли та душова кімната, встановлено вентиляційну систему та підключено безпровідний інтернет, який надасть доступ до мережі користувачам мобільних пристроїв».

 

У Кривому Розі кожен Пункт територіально розташований так, щоб мешканцям було зручно знайти найближчий Пункт та скористатися усіма можливими послугами. Для цього створена інтерактивна карта Пунктів незламності.

 

01 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради