Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Програма «Місто без околиць», започаткована Олександром Вілкулом, успішно реалізується в Кривому Розі

Створено: 2013-11-11 13:39:45Оновлено:

Завдяки проекту «Місто без околиць», який реалізується у Кривому Розі з 2008 року, проведено масштабний комплекс робіт з підвищення комфортності проживання мешканців міста. Перетворення на житловому масиві Південний ГЗК яскраве тому підтвердження. На його території проведена масштабна реконструкція головного проспекту, прокладено трамвайні колії за технологією безшумного руху довжиною більше 2 км, оновлені фасади будинків, засяяла сучасна ілюмінація, впорядковано зони відпочинку та прибудинкові території. Проведена реконструкція ставка і пляжу – повністю очищено дно від мулу, на березі збудовані спортивні майданчики для гри у пляжний футбол и волейбол. Встановлено дренажну систему та систему водовідведення. Зону відпочинку облаштували сучасним енергозберігаючим освітленням.

«Соціальне партнерство між підприємствами та містом особливо актуально для такого промислового центру як Кривий Ріг. Саме наше місто стало свого роду флагманом в Україні у цьому напрямку. Ще в 2008 році почала реалізовуватися комплексна програма «Місто без околиць», яку ініціював Олександр Юрійович Вілкул.

У ній взяли участь багато підприємств міста, здійснено чимало масштабних проектів у різних районах Кривого Рогу. У 2011 році Південний комбінат приєднався до виконання цієї програми », - зазначив голова правління ПівдГЗК Костянтин Федін .

Сьогодні благоустрій житломасиву продовжується. Наразі тривають роботи по облаштуванню парку, який носить ім’я Героя соціалістичної праці – Івана Савицького.

На території парку, яка є центральною зоною відпочинку мешканців мікрорайону, під час першого етапу реконструкції на центральному вході зведена колонада, встановлено енергозберігаюче декоративне освітлення, побудовано сучасний комплексний спортивний майданчик, оновлено танцювальний майданчик, облаштовано площу біля пам’ятника воїну-визволителю.

Минулого року Південний ГЗК у рамках партнерської співпраці з містом виділив близько 4 млн. грн. на облаштування парку. Трудівниками комбінату приведено до ладу будівлю шахового клубу, обладнано новий тренажерний майданчик, на центральному вході в парк побудований арочний комплекс, встановлено енергозберігаюче декоративне освітлення, встановлено нові лави для відпочинку та урни.

Цьогоріч в парку тривають роботи з реконструкції будівлі майбутнього музею комбінату. На ці цілі виділено підприємством 1 млн 113,2 тис. грн. В будівлі вже виконані покрівельні роботи, замінені вікна на металопластикові, проводиться ремонт фасадів. Також, прокладено оригінальну кам’яну алею та реконструйовано пішохідні доріжки. Для найменших мешканців Інгулецького району за рахунок комбінату на території парку збудовано дитячий майданчик (316,2 тис. грн.).

Завершено роботи з облаштування нової зони відпочинку біля будівлі майбутнього музею. Тут встановили оригінальну світлодинамічну конструкцію у вигляді фонтану. На будівництво цього об’єкту ВАТ «ПівдГЗК» спрямував 2 млн 922,9тис. грн. Новий фонтан стане справжньою родзинкою парку.

«Мене радує те, що робота з благоустрою не тільки центру міста, а й віддалених районів, вже сьогодні приносить цілком відчутні й видимі всім результати. Впевнений, що ті добрі традиції, які свого часу заклав Олександр Юрійович Вілкул щодо реалізації подібних програм, будуть обов'язково продовжені», - підкреслив Костянтин Федін.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(0564)440-04-32, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради