Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Відбувся Перший міжнародний науково-практичний форум ``Індустріальний туризм: реалії та перспективи``

Створено: 2013-11-11 13:48:26Оновлено:

У межах реалізації Програми розвитку промислового туризму в місті Кривому Розі на 2013 − 2015 роки, затвердженої рішенням міської ради від 30.01.2013 №1680, 07.11.2013 – 08.11.2013 в місті відбувся Перший міжнародний науково-практичний форум "Індустріальний туризм: реалії та перспективи", співорганізаторами якого є виконком Криворізької міської ради, комунальне підприємство "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" Криворізької міської ради та Державний вищий навчальний заклад "Криворізький національний університет".

Проведення Форуму за тематикою індустріального туризму - це історична подія не тільки для міста Кривого Рогу, але й для області та країни в цілому.

Головною метою Першого міжнародного науково-практичного форуму з індустріального туризму є започаткування вивчення теоретичного та практичного досвіду становлення індустріального туризму, що дозволить краще дослідити його унікальність та визначити засади розвитку. Це надасть можливість вивести індустріальний туризм на серйозний та достойний рівень у регіональній і світовій сферах туризму.

Організація такого заходу - це потужний імпульс для підвищення іміджу міста, розкриття його туристичного потенціалу.

Актуальні питання, обговорені під час форуму, повідомлення, діалоги та дискусії сприятимуть розвитку індустріального туризму й подальшій популяризації його в туристичному середовищі.

Участь у форумі приймали провідні фахівці туристичної галузі України, Росії - науковці, представники підприємств, де існує практика проведення регулярних екскурсій на виробництво, представники виконкому Криворізької міської ради, Інституту розвитку міста, промислових підприємств Кривого Рогу, районних у місті рад.

До програми Форуму увійшли:

  • презентація сайту та логотипу промислового туризму Кривого Рогу;
  • науково-практичні доповіді щодо досвіду організації індустріального туризму;
  • екскурсії на промислові підприємства міста;
  • науково-практичний семінар.

За результатами заходу планується видання друкованого збірника матеріалів форуму, резолюції щодо проблем розвитку та плану дій з просування промислового туризму Кривого Рогу на внутрішній та світовий туристичний ринок.

Довідково.

Індустріальний туризм є дуже актуальним для України, де зосереджено чимало потужних промислових підприємств, він надає прекрасну можливість сформувати туристичне обличчя багатьох міст України та відкрити їх світові з іншого боку.

Кривий Ріг має давню й багату промислову історію. З початку видобутку залізної руди в 1881 році місто пережило економічний зріст, а його населення стрімко збільшилося. Це місто працьовитих гірників і шахтарів, руди й металу, довгих вулиць і масштабних кар’єрів, глибоких шахт і потужних заводів, яке на законних підставах вважається індустріальною перлиною країни.

На сьогодні у Кривому Розі працюють близько 90 підприємств різноманітних галузей, з яких 8 – це промислові гіганти, що набули міжнародного визнання, виділено понад 800 об’єктів індустріальної спадщини, на третині території міста розміщено промислові ландшафти, які приваблюють незвичною красою відвідувачів нашого міста.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради