Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул відкрив у Кривому Розі після реконструкції понтонний міст через річку Інгулець

Створено: 2013-11-11 13:27:02Оновлено:

І

Інгулецький район - південні ворота Криворіжжя. На його території мешкає близько 58 тисяч жителів. Тут розташовані найбільші підприємства гірничо-видобувної промисловості: ІнГЗК і ПівдГЗК. Кілька років тому, Олександр Юрійович Вілкул, який очолював у той час Дніпропетровщину, почав реалізовувати стратегію консолідації фінансових ресурсів для втілення масштабних проектів, спрямованих на підвищення комфортності проживання населення

Завдяки об’єднанню фінансових ресурсів – міста, його підприємств, області, держави у районі реалізується комплекс заходів передбачених програмою «Кривий Ріг - місто без околиць», ініційованої Олександром Вілкулом, яка включає будівництво об’єктів інфраструктури, місць відпочинку, спортивних споруд, благоустрій територій.

Вже третій рік активно приймає участь у цих перетвореннях та у покращенні умов життя криворіжців одне з найпотужніших підприємств району й міста - ВАТ «Південний ЗГК», на якому працює значна кількість мешканців житломасиву Південний. У рамках Угоди про соціальне партнерство комбінату і міста, у 2013 році виділено на розвиток району понад 10 млн.грн. Серед пріоритетних цьогорічних проектів – реконструкція понтонного мосту через річку Інгулець. Комбінат спрямував на його реалізацію майже 791 тис. грн. «Мені приємно відзначити, що промисловий мегаполіс динамічно розвивається й впевнено набуває нового естетичного вигляду міста - комфортного для життя. Ви маєте потужній потенціал як професійної команди керівництва міста, так й соціально відповідальних промисловців. У спільній злагодженій роботі, підтримці не байдужих до життя міста криворіжців, впевнений ви реалізуєте ще не один вагомий інфраструктурний проект. Не дарма Кривий Ріг цього року зайняв третє місце на Всеукраїнському конкурсі з благоустрою», - зазначив на відкритті мосту Віце-премєр-міністр України Олександр Вілкул.

У ході робіт виконано відновлювальний ремонт конструкцій мосту, для зручності пішоходів зроблено зручний спуск сходами від Центру дитячо-юнацької творчості «Мрія» до самого мосту, проведено благоустрій прилеглої території, зони відпочинку біля води, а саме підсипано пісок, встановлено лавочки, відновлено освітлення, виконано автомобільний з’їзд до понтонного мосту, облаштовано оглядовий майданчик.

Проведені роботи не лише забезпечили безперешкодний зв'язок житломасиву Південний й селища Матрьонівка, а й гарантували безпечність пересування понтонним мостом, додали зручності мешканцям району, які до того ж отримали нові місця відпочинку й можливість насолоджуватися гарними краєвидами під час піших прогулянок мостом. «Я завжди підкреслюю: ми працюємо на спільну справу - покращити умови проживання для кожного мешканця. Разом ми будуємо новий Кривий Ріг - сучасне, європейське місто, що динамічно розвивається та з упевненістю дивиться у майбутнє. Наші пріоритетні завдання визначені Стратегічним планом розвитку Кривого Рогу до 2015 року. Це дозволяє проводити нам постійну та, найголовніше, системну роботу,- підкреслив міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул,- підтримку та розуміння ми отримуємо від промислових підприємств – Південного гірничо-збагачувального комбінату, Північного, Центрального, а також Інгулецького комбінатів, компанії АрселорМіттал».

«Ще зовсім недавно реалізовувати великі проекти з благоустрою було дещо важко, оскільки у міста і окремо взятих підприємств не вистачало на це коштів. Тепер, коли на благо міста об'єднуються фінансові ресурси бюджетів різних рівнів і можливості великих промислових підприємств, наші проспекти, вулиці, парки буквально змінюються на очах. Головне, що це приносить реальну користь криворіжцям і, зокрема, жителям Інгулецького району міста », - відмітив голова Інгулецької районної у місті ради Євген Рижков.

Для довідки: У рамках програми «Місто без околиць», ініційованого Олександром Вілкулом в 2008 році, в Кривому Розі здійснені наступні проекти: комплексна реконструкція мікрорайону Даманський (перший подібний проект реконструкції цілого житлового масиву в Україні); відкрита зона відпочинку та світлодинамічний музичний фонтан на 44-му кварталі Жовтневого району; комплексно реконструйована вулиця Мусоргського, облаштовані прилеглі території, збудовані дитячі і спортивні майданчики; проведена реконструкція вулиці Армавірська; проведено комплексну реконструкцію проспекту Південний, де було замінено асфальтове покриття, комунікації, освітлення, укладені безшумні трамвайні колії, побудовані спортивні майданчики, відкрита Алея слави і світлодинамічний фонтан; на житломасиві ПГЗК облаштована пляжна зона з майданчиками для занять спортом, в Інгулецькому районі міста комплексно реконструйовано проспект Перемоги.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(0564)440-04-32, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради