Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Втратили свідоцтво про народження? Центр «Віза»(«Центр Дії») запрошує отримати повторний документ!

Створено: 2023-09-11 13:41:59Оновлено: 2023-09-11 13:45:03

Свідоцтво про народження – перший офіційний документ у житті кожної людини. Та іноді трапляється, що він може пошкодитись або загубитись. Втім, хвилюватись не варто: свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану, оригінали яких були викрадені, загублені, пошкоджені чи знищені, органи ДРАЦС видають повторно.

Повторна видача таких свідоцтв здійснюється незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання заявника.

Свідоцтва про народження дітей повторно видаються їх батькам і усиновителям незалежно від віку дитини, представнику особи, яка має право на їх повторне отримання, у разі документального підтвердження його повноважень.

В умовах воєнного стану та протягом одного року з дня його припинення або скасування видача документів про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження здійснюється з урахуванням таких особливостей:

 отримати свідоцтво про народження повторно або витяг з Реєстру про державну реєстрацію народження незалежно від дати проведення державної реєстрації народження фізичної особи та її походження мають право батьки дитини (один з них), баба, дід, повнолітні брат та сестра, тітка, дядько, мачуха, вітчим дитини або їх представник, що діє на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Особі, позбавленій батьківських прав, свідоцтва про народження дітей повторно не видаються.

Відновлене свідоцтво має таку ж юридичну силу, як і втрачений документ.

Запрошуємо громадян звернутися до Центру «Віза»(«Центр Дії») і адміністратори Вам турботливо допоможуть з оформленням заяви про отримання свідоцтва. Також можна звернутися до відділів ДРАЦС, або замовити послугу через портал "Дія" за посиланням:                      

 https://diia.gov.ua/services/povtorna-vidacha-svidoctva-pro-narodzhennya.

До речі, нещодавно розпочав роботу перший в Україні Цифровий офіс державної реєстрації актів цивільного стану. Цифровий офіс – це єдине відділення ДРАЦС у місті Києві, яке опрацьовує заяви про замовлення витягів та дублікатів свідоцтв, подані через портал "Дія", створене задля швидшого їх опрацювання. Однак забрати витяги/дублікати самостійно не можна, оскільки відділення не здійснює прийом громадян.

Кожен громадянин має можливість замовити та отримати документ перебуваючи у будь-якій точці країни - вдома, на роботі, в дорозі, маючи доступ до порталу Дія та електронний цифровий підпис. Сервіс надає можливість отримати повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян з доставкою додому. Замовити доставку готових документів можна кур'єром або у відділення Укрпошти.

 

Ми працюємо для Вас!

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
 
 [email protected]

11 вересня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради