Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Загоряння на полігоні. Попередня версія експертів – умисний підпал з чотирьох сторін

Створено: 2020-09-11 13:23:56Оновлено: 2020-09-11 13:26:59

Масштабна пожежа, що почалася увечері 10 вересня одночасно в чотирьох точках полігону побутових відходів за шахтою «Родина», локалізована. Відкрите полум'я загасили . Загрози для криворіжців немає.

10 вересня, близько 20.30 на гарячу лінію державної служби  з надзвичайних ситуацій надійшла інформація про загоряння твердих побутових відходів на полігоні у районі шахти «Родина», що у Саксаганському районі. Для ліквідації пожежі було мобілізовано максимальну кількість  спецтехніки .

За завданням міського голови Юрія Вілкула був створений міський оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, до складу якого увійшли структурні підрозділи міськвиконкому, комунальні підприємства, підрозділи ДСНС.

На допомогу МНС виїхало більше 30 одиниць комунальної спецтехніки: самоскиди, навантажувачі, бульдозери, в тому числі - техніка Водоканалу для підвозу води.  

На місце події прибув Костянтин Павлов. Він координував взаємодію служб з ліквідації пожежі. «За попередньою версією спеціалістів – це навмисний підпал, загоряння  відбулося одразу з чотирьох сторін. На ліквідацію пожежі оперативно залучена техніка як МНС так міських служб. Зробили все можливе. Оскільки дим від підпалених відходів розповсюджувався на  інші райони міста. Крім того, поряд  шахта «Родина» де на глибині бастують шахтарі. Не дивлячись на складність  гасіння таких пожеж,  вже до 01.30 ночі вдалося локалізувати займання та збити відкрите полум’я. Загрози для криворіжців немає. Зараз ведеться засипка для недопущення  повторного  займання»,- сказав К.Павлов.

11 вересня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради