Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ДАЙДЖЕСТ ДІДЖИТАЛ-МЕСЕДЖІВ

Створено: 2020-09-11 13:36:53Оновлено: 2020-09-11 13:42:20

Як вже стало доброю традицією, щоп’ятниці ВАША DIGITAL «ВІЗА» готує для Вас дайджест діджитал-цікавинок цього тижня і сьогодні не будемо робити виключення.

  У сучасному світі, коли навколо вирує пандемія коронавірусу, багатьом українцям є необхідним використовувати мобільний застосунок «Дій вдома» у період самоізоляції. Цього тижня було запущено оновлену версію цього застосунку. Відтепер у ньому доступна англійська мова, щоб іноземні користувачі також могли зручно користуватися застосунком під час самоізоляції. Також оновлення дало можливість вказувати ПІБ та паспортні дані разом із номером телефону для користувачів, які перетинають Державний кордон України, а ще на екрані із завершенням самоізоляції чи обсервації з’явилася кнопка для виходу із застосунку. Тож відтепер контроль за дотриманням обов’язкової самоізоляції на час карантину став ще досконалішим. Нагадуємо, що застосунок «Дій вдома» можна абсолютно безкоштовно завантажити на вебпорталі Центру «Віза» в тематичній області «Сервіси «Дії»: http://viza.kr.gov.ua/#/infopages/mzDijVdoma.

 

Як ми нещодавно повідомляли запрацював інтерактивний Гід з державних послуг і всього за два тижні роботи безліч користувачів вже встигли скористатися його зручностями, адже Гід містить всю необхідну інформацію про адміністративні послуги, які надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Найбільше користувачі цікавились послугами із архітектурно-будівельної діяльності та нерухомого майна: видача дозволу на виконання будівельних робіт, реєстрація зміни даних у дозволі, подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт, державна реєстрація права власності на нерухоме майно, тощо. З огляду на те, що послуги у Гіді розбито на 17 зручних категорій за сферою суспільного життя та на 36 життєвих подій та ситуацій, кожен бажаючий знайде інформацію щодо послуги, яка його цікавить. На вебпорталі Центру «Віза» знайти посилання на Гід з державних послуг можна на сторінці «Послуги» у розділі «Сервіси «Дії».

 

 Сфера діджиталізації в Україні стрімко розвивається. Так, ще у 2018 році Україна розробила та надіслала ЄС Дорожню карту інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС у секторі телекомунікаційних послуг, що є основою цифрової інтеграції. У зв’язку з цим, Європейська Комісія ініціювала багатофазовий процес оцінки Дорожньої карти та підтримки прогресу України у цифровому секторі. І ось у жовтні цього року відбудеться черговий крок цього процесу, а саме Саміт між Україною та ЄС. На порядку денному Саміту є питання оновлення Угоди про асоціацію та поступового приєднання України до Єдиного цифрового ринку ЄС, що дозволить досягти максимальної правової еквівалентності з правом ЄС у сфері цифрової економіки та стати рівноправним партнером у завершенні формування Єдиного цифрового ринку ЄС, отримуючи від цього взаємні економічні  вигоди.

А найбільш очікуваною подією наступного тижня є Форум цифрової трансформації регіонів, який відбудеться у онлайн-форматі 15 вересня з 10.00 до 12.50 з онлайн-трансляцією. На цьому Форумі Міністерство цифрової трансформації вперше публічно презентує свій напрям роботи – цифрової трансформації регіонів. Під час заходу всі бажаючі дізнаються, як Мінцифра може допомогти покращити життя у громадах завдяки цифровій трансформації. Учасники зустрінуть своїх колег, які вже успішно трансформують громади. Об'єднавшись у спільноту регіональних цифрових лідерів, ми зможемо разом забезпечити сталість цифрового розвитку. Під час заходу можна буде:

-           ознайомитись з основними напрямами діяльності та завданнями регіональної цифровізації Мінцифри;

-          довідатись про досвід реалізації проєктів цифровізації інших міст та ОТГ;

-          дізнатись про інструменти цифровізації та цифрових рішень;

-          долучитися до спільноти регіональних цифрових лідерів;

-          взяти участь у цифровому конкурсі «Дієва громада».

Для того, щоб прийняти безпосередню участь у Форумі цифрової трансформації регіонів треба пройти реєстрацію за посиланням https://bit.ly/326i6Yw. До речі, виконком Криворізької міської ради вже подав заявку на участь у Форумі, адже в нашому місті ведеться активна робота у сфері діджиталізації.

Також інформуємо, що 18 вересня в онлайн-форматі відбудеться четвертий щорічний Форум з відкритих даних Open Data Forum, який присвячений розвитку і застосуванню відкритих даних. Форум об’єднає гостей з України та і з-за кордону – представників центральної та міської влади, українських та міжнародних експертів, громадських активістів і стартап спільноту. Фокус цьогорічного Форуму – вплив відкриття даних на вирішення суспільних проблем і покращення урядування. Взяти участь у Форумі може кожен бажаючий – це абсолютно безкоштовно. Потрібно тільки пройти попередню реєстрацію за посиланням https://odf.org.ua/.

 

 Вересень – це початок нового навчального року. Саме тому на онлайн платформі Дія.Цифрова освіта вийшло аж два нові освітні серіали: «Кандидат» та «Діджитал-маркетинг для школярів та студентів». Оскільки в Україні 25 жовтня пройдуть місцеві вибори, то освітній серіал «Кандидат» стане в нагоді всім, хто розмірковує над тим, щоб балотуватися на місцевих виборах. Завдяки перегляду 11 коротеньких серій по 3-5 хвилин Ви дізнаєтеся про всі основні етапи, які доведеться пройти кандидату вже найближчими місяцями.

 Другий же освітній серіал – «Діджитал-маркетинг для школярів та студентів» - розповідає, як користуватися сучасними інструментами digital-маркетингу для старту власного бізнесу. На прикладі проєкту двох стартаперів ви побачите, для чого потрібно описувати цільову аудиторію, як створювати свій перший сайт без коду, налаштуєте систему отримання заявок, запустите 2 рекламні кампанії в Instagram та Google, а також навчитесь аналізувати отримані результати.

 

Користуйтеся сучасними сервісами нового покоління

та чекайте на наступні дайджести від ВАШОЇ DIGITAL «ВІЗИ»

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

11 вересня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради