Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ініційовані міським головою Юрієм Вілкулом міські стипендії – це допомога, яка нас стимулює та спонукає рухатись уперед, — срібний призер з хокею Юнацьких Олімпійських ігор Денис Пасько

Створено: 2020-09-11 14:38:17Оновлено: 2020-09-11 14:43:04

Напередодні Дня фізичної культури та спорту міський голова Юрій Вілкул зустрівся зі спортсменами, тренерами й фізкультурним активом міста. Під час урочистої зустрічі кращі спортсмени отримали нагороди, муніципальні стипендії й подарунки.

Кривий Ріг не лише розвиває спортивну інфраструктуру, а й підтримує своїх спортсменів та тренерів. В місті вже четвертий рік призначаються стипендій за вагомі здобутки на міжнародних та всеукраїнських змаганнях. Вже 297 провідних спортсменів і тренерів міста отримали стипендії на суму понад 3 мільйони гривень

«Криворізькі спортсмени відомі далеко за межами України, зберігають й примножують славні спортивні традиції й доводять, що Кривий Ріг не дарма має  звання Європейського міста спорту 2020. Ми пишаємося нашими чемпіонами, тренерами, і підтримуємо їх у прагненні розвиватися й працювати на здобуття нових перемог», - сказав, звертаючись до стипендіатів Юрій Вілкул.

18 спортсменів й тренерів, які цьогоріч прославили місто своїми спортивними досягненнями, отримали до свята сертифікати на стипендії на загальну суму 248 тис грн.

Серед стипендіатів Денис Пасько — срібний призер з хокею з шайбою (турнір 3-на-3) III зимових Юнацьких Олімпійських ігор 2020. За свою перемогу він отримав сертифікат на 80 тис грн, а його тренеру Олександру Пойді призначено стипендію у розмірі 40 тис грн.

«Я дуже вдячний, місту за таку підтримку. Ці стипендії – велика допомога, яка нас стимулює, та спонукає рухатись уперед до нових звершень», - зазначив Денис Пасько.

Програма мерії з надання допомоги дитячому та підлітковому спорту постійно розширюється. Діти міста спортом займаються безкоштовно. Лише за останні п'ять років була проведена реконструкція запасного футбольного поля стадіону «Металург» ДЮСШ №1; капітальні ремонти «Палацу водних видів спорту» спортивної школи №1, ДЮСШ №2, №7, №9, №10, 25-метрових басейнів палацу спорту «Інгулець» (ДЮСШ №2), палацу спорту «Молодість» (ДЮСШ №6) та ДЮСШ №10, мініфутбольного поля в ДЮСШ №2; розроблено проєктну документацію будівництва багатофункціонального спортивного комплексу на 3000 місць; реконструйовано басейн комплексу «Північне сяйво» (ДЮСШ №7), створено оздоровчий спортивний табір «Старт.

У Кривому Розі не лише були збережені всі ДЮСШ та спортивні комплекси, а й було створено 70 нових ставок для тренерів і вчителів фізкультури, з минулого року всі спортивні установи та спортивні зали шкіл працюють до 20:00.

Збільшується й фінансова підтримка фізкультури та спорту. Так, в цьому році на утримання спортивних шкіл, проведення різних спортивних заходів, на капітальні ремонти та реконструкції спортивних споруд в міському бюджеті передбачено понад 200 мільйонів гривень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 вересня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради