Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За результатами I півріччя 2011 року криміногенна ситуація у Кривому Розі покращилася.

Створено: 2011-08-11 13:30:12Оновлено:

9 серпня у виконкомі Криворізької міської ради відбулася координаційна нарада правоохоронних і державних органів міста. Захід проходив за участі міського голови Юрія Вілкула, прокурора Кривого Рогу Федора Кириєнко та керівників відповідних установ. Під час наради учасники розглянули питання про стан виконання законодавства України щодо боротьби зі злочинністю у сферах службової і господарської діяльності у I півріччі 2011 року.

Прокурор Кривого Рогу Федір Кириєнко відзначив, що завдяки спільним заходам, які було вжито всіма відповідними службами Кривого Рогу, у місті досягнуто певних результатів щодо стабілізації криміногенної ситуації. Так, за словами Ф.Кириєнко, за шість місяців поточного року було розкрито майже 1,5 тисячі тяжких злочинів, понад 60% розбійних нападів, а стан розкриття у 2011році злочинів, скоєних у минулих роках, збільшився на 19% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Крім того, прокурор міста відзначив, що за визначений період зменшилась кількість крадіжок особистого і державного майна.

Міський голова Юрій Вілкул зауважив, що боротьба з корупційними проявами є пріоритетним завданням влади та, насамперед, правоохоронних органів. «Зі свого боку ми ставимо питання перед усіма структурними підрозділами виконкому Криворізької міської ради, виконкомами районних у місті рад та комунальними закладами міста щодо чіткого використання бюджетних коштів, щоб не допустити жодного правопорушення. Це забезпечить надання дійсно якісних послуг для мешканців міста», - додав Юрій Григорович Вілкул. Крім того під час наради міський голова відмітив, що хоча останнім часом у даній сфері вдалось досягти певних позитивних результатів зокрема, щодо виявлення правоохоронцями ряду корупційних діянь та притягнення винних до відповідальності кримінально-правовими методами, проте існують деякі інші питання, які турбують владу міста та його мешканців і вимагають пильної уваги та негайного вирішення. Це, наприклад, питання щодо незаконного збуту/прийому металобрухту та обігу наркотичних засобів і психотропних речовин тощо.

У ході наради було визначено недоліки та прорахунки допущені в діяльності відповідних органів та установ, розроблено спільні скоординовані заходи, спрямовані на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю, які необхідно впровадити в дію до кінця 2011 року.

(0564)92 13 03, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради