Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Офіс «Я-ветеран»: корисно для Захисників та Захисниць України

Створено: 2024-07-11 11:56:30Оновлено: 2024-07-11 12:00:11

Офіс «Я-Ветеран» Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») продовжує знайомити з новинами, які стануть у нагоді ветеранам та членам їх родин.

Міністерство у справах ветеранів України здійснило розподіл субвенцій на виплату грошової компенсації для придбання житла за трьома бюджетними програмами в обсязі 5,7 мільярдів гривень, що передбачені на 2024 рік. Тож за рахунок розподілених коштів грошову компенсацію за житло цьогоріч отримають майже 2500 осіб.

Хто отримає кошти на придбання житла:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни I — II групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни I — II групи, які брали участь в бойових діях на території інших держав, та члени сімей загиблих (померлих) таких ветеранів;
  • внутрішньо переміщені особи, які брали участь в АТО/ООС і визнані учасниками бойових дій чи особами з інвалідністю внаслідок війни III групи.

Найближчим часом місцеві розпорядники коштів вже перераховуватимуть згідно з помісячним розписом грошову компенсацію на спеціальні рахунки одержувачів, які відкриті в Ощадбанку. Після отримання коштів ветерани та члени сімей загиблих самостійно обирають житло, яке бажають придбати. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному — за умови, що воно обов’язково введено в експлуатацію.

Як отримати компенсацію на придбання житла

Зазначається, що у 2023 році були розподілені 5,9 млрд грн на компенсацію понад 2,6 тис. ветеранам війни та членам їхніх сімей, і 2155 з них уже придбали житло.

Слідкуємо за новинами та надаємо корисну інформацію і надалі

 Центр “Віза” (“Центр Дії”) - #Ваша довіра - наш досвід!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

e-mail: [email protected]

https://viza.kr.gov.ua/

11 липня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради