Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

З НАДІЄЮ В МАЙБУТНЄ

Створено: 2022-07-11 10:12:07Оновлено: 2022-07-11 10:13:54

З 2018 року у місті Кривому Розі працює Комунальний заклад «Кризовий центр для жінок, постраждалих від насильства в сім’ї, «З надією в майбутнє» Криворізької міської ради» (надалі Центр), який є одним з найбільших Центрів для жінок в Україні та  розрахований на одночасне перебування 30 осіб. Центр фінансується за рахунок коштів міського бюджету.

У закладі створенні всі необхідні умови для  перебування постраждалих жінок, жінок з інвалідністю й жінок з дітьми.

За час існування Центру допомогу психологічного, юридичного, медичного характеру отримали майже 600 осіб із числа жінок вищезазначеної категорії.

Сьогодні у Кризовому центрі працює команда спеціалістів, яка дійсно допомагає жінкам вийти із кризової ситуації. Це кваліфіковані працівники, які багато років відпрацювали психологами, соціальними працівниками, пройшли підвищення кваліфікації у цій галузі, які дійсно допоможуть жінці у скрутному становищі, в якому вона опинилась.

На базі центру створено і забезпечено роботу мобільної бригади.

Цілодобово у Кризовому центрі працюють фахівці із соціальної роботи й психологи та  телефон довіри – 096 966 43 89.

В умовах війни Комунальний заклад «Кризовий центр для жінок, постраждалих від насильства в сім’ї, «З надією в майбутнє» Криворізької міської ради» став прихистком для тимчасового перебування вимушено переміщених осіб (вагітних жінок й жінок з дітьми), які пройшли облікову реєстрацію.

З квітня по червень поточного року 4 жінки і 14 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій Херсонської області розміщено у Центрі та забезпечено повним спектром послуг – розселення на постійній основі, медична та юридична допомога, набори продуктів харчування, дитяче харчування, гігієнічні засоби, одяг та взуття, тощо.

Сьогодні Центр продовжує надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам (вагітним жінкам й жінкам з дітьми) та залишається закладом, що надає допомогу і притулок жінкам, жінкам з дітьми, які постраждали від домашнього насильства.

Разом ПЕРЕМОЖЕМО!


11 липня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради