Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Бюджет Кривого Рогу за перше півріччя виконано майже на 107%.

Створено: 2014-07-11 16:11:37Оновлено: 2014-07-11 16:15:33

Виходячи із державних антикризових заходів, до кошторису Кривого Рогу вносяться певні зміни, адже  й у головному фінансовому документі України  доходи та витрати вже скорочено до 6% і держбюджет-2014-ть побудований на прогнозі зниження ВВП. Тим не менш наше місто працює стабільно й за перше півріччя бюджет міста виконано майже на 107%. До того ж, всі доведені Мінфіном показники виконані на 100, 3%.

Виконкомом міської ради 9 липня прийняті зміни до показників міського бюджету на поточний рік в частині збільшення витрат на капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення об'єктів благоустрою, будівель позашкільних закладів освіти, облаштування зупинок громадського транспорту тощо. До речі, за результатами роботи у І півріччі суб'єкти господарювання демонструють надійну роботу зі сплати податків для забезпечення стабільного функціонування економіки міста.

З метою соціального захисту мешканців прийнято рішення щодо надання матеріальної допомоги криворіжцям, які потребують підтримки через значні витрати на медичне лікування; тим, хто опинився у скрутному матеріальному становищі та у зв'язку з похованням рідних – всього 104-м мешканцям на суму більше 250 тис. грн.

Крім того, ще до засідання виконкому, оперативно затверджено порядок надання одноразової матеріальної допомоги і оплати послуг з організації поховання сім'ям військовослужбовців, які загинули під час виконання завдання під час антитерористичної операції. Як раніше повідомлялось, міським головою Юрієм Григоровичем Вілкулом, розмір такої допомоги від міста встановлено в сумі 100 тис. грн.

У сфері житлової політики прийняті рішення про переведення житлових приміщень в нежитлові під організацію бізнесу, передачу житлового комплексу по вул. Домнобудівників, 2 на баланс об'єднання співвласників цього багатоквартирного будинку (до речі, у Кривому Розі вже 147 житловими будинками управляють об'єднання їх співвласників).

28 серпня буде проведено конкурс з перевезення пасажирів більш ніж на 80-ти міських автобусних маршрутах. Таке рішення також прийнято на засіданні, ним же затверджено і умови конкурсу. Вони окремо будуть опубліковані в засобах масової інформації.

За пропозиціями муніципального центру адміністративних послуг прийнято рішення про регламентування роботи всіх органів місцевого самоврядування Кривого Рогу, право надання адміністративних та інших публічних послуг. Єдині стандарти роботи (29 послуг) стосуються всіх без винятку виконкомів районних у місті рад. Криворіжці знають, що публічні послуги вже 8 років надаються через "єдині вікна". За рішенням виконкому криворіжці від тепер мають можливість продовжувати в центрі муніципальних послуг дію паспортів (вклеювання фото). Це розосередить ті черги, які сьогодні, на жаль, ще є у районних відділеннях міграційної служби.

За поданням управління розвитку підприємництва  прийнято рішення щодо впорядкування сезонної торгівлі з метою додаткових заходів щодо захисту прав споживачів. Криворіжцям, на жаль, до вподоби така "торгівля з землі", бо швидко і зручно. Але влада має гарантувати безпеку споживачам товарів та соціальний захист торгуючим.  Тому, впорядкування стосуватиметься об'єктів з продажу плодоовочевої продукції, торгівлі бахчею, товарів до школи, ялинок тощо. Крім того, самі суб'єкти господарювання, хто організовував донедавна таку торгівлю, мають брати участь у благоустрої міста та легалізувати свій бізнес і найманих працівників.

В місті вже розпочато заходи до відзначення 23-ї річниці незалежності України.

Чергове ж засідання виконкому має відбутися у серпні. Його основне питання "Про організацію профілактичних медичних оглядів працівників бюджетних закладів і установ міста".

Третього липня міський голова Вілкул Ю.Г. видав розпорядження про скликання XLIX сесії міської ради:

18.07.2014 з 09.00 – засідання постійних комісій;

23.07.2014 з 09.00 – пленарне засідання.


Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому 

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net           


 

11 липня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради