Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Підтримка медиків: щоб працівники дитячої стоматполіклініки через недофінансування з боку Нацслужби здоров’я не залишилися без зарплати, - кошти виділило місто

Створено: 2021-06-11 13:19:58Оновлено: 2021-06-11 13:22:20

На позачерговій сесії  міськради  депутати підтримали пропозицію  мера Костянтина Павлова й виділили кошти на зарплату працівникам міської дитячої стоматполіклініки.

З 1 квітня 2020 року - початку другого етапу медичної реформи - всі лікарні в Україні є самостійними суб'єктами господарювання та мають фінансуватися згідно з укладеними договорами з державного бюджету - Національною службою здоров'я України.

Проте, коштів, що виділяються Службою на зарплату медпрацівникам, постійно не вистачає. У  цій напруженій ситуації на захист медиків стає місто. Так, лише у 2020 році  на заробітну плату  криворізьким  лікарям з міського бюджету будо виділено 67 млн грн. А лише з початку 2021 року   -  вже більше 9 млн грн.

Наразі, під загрозою невиплати заробітної плати опинилися  працівники  дитячої стоматполіклініки.  На оплату праці   не вистачає  600 тис грн.   Міський  голова Костянтин Павлов прийняв рішення про допомогу  медикам і на позачерговій сесії 11 червня  депутати підтримали пропозицію мера та проголосували за виділення  фінансового ресурсу  на забезпечення виплати заробітної плати працівникам дитячої стоматологічної поліклініки.

Начальник  управління  охорони  здоров’я  Костянтин Мурашко зазначив,  що кошти, які виділяються цьому закладу з Національної служби охорони здоров'я лише на 9% покривають мінімальну його потребу.

Нагадаємо, що на травневій сесії на виконання вимог НСЗУ, щоб лікарні  отримали фінансування,  прийнято  рішення про  юридичне об’єднання наступних медзакладів: 8 стоматологічних поліклінік (7 дорослих й одна дитяча) реорганізують в одну Криворізьку клінічну стоматологію, дитячі лікарні №№ 1, 2 приєднають до 4-ої дитячої лікарні. Стосовно широкопрофільних лікарень, то будуть об’єднані лікарні № 9, 4 з лікарнею №2; №10,11 -  з 1-ю, №8 з №16; 7 лікарня – з 14-ю; Діагностичний центр (поліклініка №5)  - з  міською лікарнею №3.

П’ять лікарень – інфекційна, перинатальний центр, пологовий будинок, 17 та 5 лікарні не змінять свій статус.

11 червня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради