Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза» («Центр Дії»): допоможемо оформити компенсацію за розміщення ВПО за програмою «Прихисток»

Створено: 2022-05-11 15:35:15Оновлено: 2022-05-11 15:41:34

Центр «Віза» («Центр Дії»): допоможемо оформити компенсацію за розміщення ВПО за програмою «Прихисток»

З 19.04.2022 у Центрі адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради ведеться прийом заяв в рамках соціальної програми «Прихисток» для  компенсації витрат на комунальні послуги власникам житла, які безкоштовно допоможуть українцям з проживанням.

Оновлений Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися в період воєнного стану в м. Кривому Розі затверджено рішенням виконкому Криворізької ради від 05.05.2022 № 272. Відтепер, значно спрощено механізм оформлення компенсації, та розширено перелік осіб, які можуть її оформити.

Хто має право отримати компенсацію?

Компенсація надається – громадянам України, віком від 18 років, які є власниками житла, або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину та безкоштовно розміщували в цих приміщеннях ВПО (крім членів своєї сім’ї).

Що потрібно для оформлення компенсації?

v    Не пізніше наступного робочого дня з дня розміщення ВПО подати заяву, у якій зазначається прізвище, ім’я, по батькові кожної з розміщених осіб, до представника департаменту розвитку інфраструктури міста виконкому міськради (робоче місце №46). Відповідна заява в довільній формі подається також у день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості.

-   Необхідно мати, а у разі відсутності відкрити банківський рахунок в форматі IBAN (міжнародний номер банківського рахунку).

-    Не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подати заяву на призначення компенсації до представника департаменту соціальної політики виконкому міськради (робоче місце №47), зазначивши у заяві номер банківського рахунку в форматі IBAN.

-    Надати можливість виконкому районної у місті ради здійснити перевірку наведених у заяві відомостей з відвідуванням місця розміщення ВПО (факт такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу, родинні зв’язки) зі складанням відповідного акту.

Заяви можна подати як в паперовій так і в електронній формі надіславши на електронну адресу [email protected].

У разі подання зави в паперовій формі, особа, що розмітила ВПО, пред’являє:

ü  документ, який посвідчує її особу;

ü  документ, що підтверджує право власності, або користування житловим приміщенням, або документ, що підтверджує повноваження представника власника.

У разі подання заяви в електронній формі, до такої заяви додаються електронні копії (фотокопії) вищезазначених документів.

Увага! Компенсація витрат за тимчасове розміщення ВПО розраховується з дня, що передує дню подачі заяви та не раніше дня реєстрації довідки ВПО ( у розмірі 14, 77 гривні за кожний людино-день).

Виплата здійснюється виключно у безготівковій формі за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

Попередньо бланк заяви можна роздрукувати на вебпорталі Центру «Віза» на вкладці «Послуги» або на сайті «Контакт-центру» в розділі «Прихисток» .

Заяви приймаються у приміщенні Центру «Віза» (пл.Молодіжна,1) з понеділка до п’ятниці, з 8.00 до 15.30 (технічна перерва з 12.30 до 13.00) без попереднього запису.

Також на робочому місці №48 у Центрі «Віза» (пл. Молодіжна,1) адміністратори нададуть вичерпну консультацію щодо соціальної програми «Прихисток».

 

Ми працюємо для Вас!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected]

http://viza.kr.gov.ua

 

 

 

 

 

11 травня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради