Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ситуація з боргами населення за надані житлово-комунальні послуги залишається напруженою

Створено: 2012-05-11 06:25:30Оновлено:



10 травня відбулося засідання виконкому Криворізької міської ради під головуванням міського голови Юрія Вілкула. На розгляд засідання було винесено 21 питання. Основним у порядку денному було питання про стан розрахунків споживачів міста за житлово-комунальні послуги та енергоносії, з якого доповідав начальник управління економіки виконкому міської ради Олександр Світличний.


О.Світличний відзначив, що загальна заборгованість населення за спожиті послуги складає 565 млн.грн, що на 16,4 % більше, ніж на початок поточного року. Причому заборгованість працівників підприємств, установ та закладів міста за спожиті комунальні послуги зросла на 24,3 млн.грн. Загалом, з настанням опалювального сезону 2011-2012 років, приріст боргу по місту склав майже 133 млн.грн. - це 30, 7%. Рівень оплати населення за житлово-комунальні послуги у січні-березні 2012 року складає всього 81%.

Міський голова Юрій Вілкул відзначив, що враховуючи середні тарифів на зазначені послуги по Україні та достатньо високу середню заробітну плату по місту серед інших міст країни, беручи до уваги той факт, що житловими субсидіями на житлово-комунальні послуги забезпечені на 100% усі городяни, хто потребував таку допомогу, у Кривому Розі ситуація щодо погіршення стану розрахунків за житлово-комунальні послуги є вкрай невиправданою та вкрай незадовільною.

«Зі свого боку міська влада зробила усе можливе та пішла на зустріч криворіжцям для того, щоб полегшити можливість сплати за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги та забезпечити усіх споживачів наданням якісних послуг», - відзначив міський голова Юрій Вілкул та зауважив, що необхідно вжити усіх необхідних термінових заходів, які забезпечать відповідний рівень розрахунків за житлово-комунальні послуги та своєчасну підготовку об’єктів житлово-комунальної сфери до нового опалювального сезону. Крім того, Юрій Григорович Вілкул додав: «Ми зробимо усе можливе щоб Кривий Ріг та усі його мешканці були забезпечені гарячим водопостачанням. Але сьогодні, у зв’язку з великою заборгованістю та низьким рівнем оплати за спожиті енергоносії по Кривому Рогу національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» наполягає на припинені подачі гарячої води у нашому місті».

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради