Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

Створено: 2024-04-11 08:51:15Оновлено: 2024-04-11 08:54:15

11 квітня за ініціативи ООН в світі відзначають Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Саме в цей день в’язні найбільшого концтабору смерті Бухенвальд підняли інтерна-ціональне повстання та звільнилися з полону.


У нашому місті понад 30 років активно діє громадська організація – Криворізьке відділення Української спілки в’язнів жертв нацизму, яку очолює Слесаренко Любов Василівна. На сьогодні організація налічує 136 членів.

Це криворіжці старше 80 років, які разом з батьками перебували в місцях примусового тримання нацистами.

Пройшовши у малому віці жахи нацизму, ці люди сьогодні знову вже  у поважному віці змушені дивитися і відчувати на собі наслідки «рашистського миру».

Не дивлячись на труднощі військового часу міська влада забезпечує роботу усі служб, лікарень та соціальних установ. Місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом.

Щиро бажаємо всім, хто пережив в катівнях фашистських таборів зневагу, голод, тяжку виснажливу працю, миру, міцного здоров'я, довгих років життя, сердечного тепла, любові та душевного спокою, щоб вас завжди оточували увагою та піклуванням близькі люди, тішили своїми успіхами діти, онуки та правнуки.

Віримо у Збройні сили України, наближаємо Перемогу кожну хвилину!

Все буде Україна!

11 квітня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради