Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міська рада збільшила допомогу пораненим криворіжцям - бійцям АТО

Створено: 2015-02-11 09:43:42Оновлено: 2015-02-11 09:47:05

За дорученням мера Кривого Рогу Юрія Вілкула всім пораненим бійцям, що проходять лікування у лікарнях міста, надається системна допомога

У другій міськлікарні курс лікування зараз проходять 28 поранених. В основному це бійці криворізьких підрозділів - 17 танкової бригади та військової частини 3011. «Минулого тижня Юрій Григорович особисто відвідав хлопців - дізнався чого вони потребують, дав необхідні доручення. Ми контролюємо, щоб наші солдати отримували якісну медичну допомогу», - зазначив заступник міського голови Костянтин Бєліков, який відвідав другу міську лікарню.

До  Кривого Рогу поранені переведені із військових шпиталів Харкова і Дніпропетровська. Кожний із  пацієнтів перебуває під пильним наглядом медиків, на разі стан їх задовільний.

«Все нормально. Ніяких нарікань: лікарі хороші, до побуту немає взагалі ніяких нарікань. Дійсно, тут краще, ніж в тих лікарнях де я був. Така допомога - важлива підтримка для одужання», - сказав командир взводу 21 бригади в/ ч 3011 Роман Журавель, який був поранений при виконанні військового обов'язку на 32 блокпосту.

Для надання допомоги солдатам із зони АТО за ініціативи мера міста Юрія Вілкула ще в 2014 році був створений міський штаб. На січневій сесії криворізькі депутати прийняли рішення про збільшення одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення військовослужбовців з 1 тис.грн. до 5 тис.грн. за рахунок міського бюджету.

З початку роботи штабу солдатам передано 444 бронежилетів і кевларових касок; 1474 військових х/б, утеплених костюмів і курток; більше 6 тис комплектів білизни; 1018 берців, а також радіостанції, тепловізори, біноклі, сотні одиниць обладнання - генератори, пили, інші необхідні прилади. Крім того, передано велику кількість продуктів харчування. Міськрада надає допомогу 17-й окремій танковій бригаді, в тому числі - проведено ремонт казарми.

Виконком міськради розробив програму підтримки криворіжців-учасників антитерористичної операції. Кошти спрямовуються на надання матеріальної допомоги сім'ям загиблих військовослужбовців, матеріальної допомоги на лікування військовослужбовців учасників АТО, діти з сімей загиблих військовослужбовців забезпечені безкоштовним харчуванням у садочках. Допомога в рамках програми вже отримали близько семисот (689) сімей військовослужбовців. Для сімей криворіжців, які виконують військовий обов'язок, введена 50% пільга на оплату житлових і комунальних послуг.

У 2015 році підтримка солдатів і їх сімей триває - 30 січня перший заступник міського голови Олександр Фіщенко повіз із Кривого Рогу в зону АТО черговий караван з гуманітарною допомогою. Криворіжці отримали теплі речі, продукти, інструменти.

За час проведення антитерористичної операції Міський штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям надав бійцям гуманітарну допомогу в розмірі близько 12,5 млн. грн.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому 
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net     


 

11 лютого 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради