Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Дмитро Колєсніков привітав народного депутата України Вячеслава Задорожного із призначенням на посаду голови правління міжнародної громадської організації «Земляцтво Придніпров`я»

Створено: 2013-02-11 13:54:49Оновлено:

У Києві відбулись збори міжнародної громадської організації «Земляцтво Придніпров`я», під час яких головою правління організації було обрано народного депутата України, вихідця з Кривого Рогу Вячеслава Задорожного. З призначенням на цю відповідальну посаду його привітали Віце-прем`єр-міністр України Олександр Вілкул, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков та почесні члени «Земляцтва Придніпров`я» - люди, які зробили вагомий внесок у розвиток регіону.

Міжнародна громадська організація «Земляцтво Придніпров`я» була створена у 1999 році. До її складу входять близько 500 відомих вихідців з Дніпропетровщини, які зробили вагомі внески у розвиток регіону та наразі працюють за межами області задля її подальшого стабільного розвитку та благополуччя.

«Багато вихідців з Дніпропетровщини працює за межами області. Але нас всіх об'єднує в єдиній команді «Земляцтво Придніпров'я», рідна Дніпропетровщина. Наш Президент Віктор Янукович цінує якість роботи вихідців з Дніпропетровського регіону. У нинішньому складі Кабінету Міністрів України – чотири вихідці з нашої області. Це знак високої довіри та відповідальність, яку ми будемо нести перед Президентом, Прем'єром і людьми», - сказав Віце-прем`єр-міністр України Олександр Вілкул.

Під час зборів почесні члени організації були нагороджені пам`ятними медалями та відзнаками, а також відбулося обрання голови Правління «Земляцтва Придніпров`я». Ним обрано народного депутата України, вихідця з Кривого Рогу Вячеслава Задорожного.

«Бути главою подібної організації - велика честь, і в той же час - велика відповідальність. Перед нами, новоприбулими вихідцям з Дніпропетровщини, стоїть важливе завдання. Нам, перш за все, належить на Всеукраїнському рівні сприяти розвитку і процвітанню Дніпропетровській області, фундамент яких був закладений за останні три роки», - зазначив Вячеслав Задорожний.

Протягом своєї кар`єри Вячеслав Задорожний був заступником Криворізького міського голови, секретарем Криворізької міської ради. Під час керівництва областю Олександром Вілкулом займав посаду першого заступника голови облдержадміністрації. Під час Парламентських виборів 2012 року був обраний народним депутатом України.

«Земляцтво - це ще одне об'єднання, яке розширює межі нашого регіону. Як би далеко від рідної землі не вели життєві дороги, серце кожного патріота завжди залишається там, де народився, де виріс, де отримав путівку в життя. Вихідці з Дніпропетровщини, які мають високі досягнення в різних сферах, живуть по всьому світу. Це люди, яким рідна земля дала потужний старт для сьогоднішніх перемог», - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Губернатор також наголосив, що Дніпропетровщина – унікальний регіон, який має потужну енергетику та міць.

Дніпропетровщина - це космічна столиця України. Свідченням цього є виведення на орбіту фахівцями Південного машинобудівного заводу ім. Макарова близько 400 космічних апаратів, аналогів яким немає в світі.

Дніпропетровська область – міцне промислове ядро України. 11% ВВП України припадає на Дніпропетровську область. 19% всієї реалізованої продукції України виробляється на Дніпропетровщині. 15% загального експорту товарів України - товари з Дніпропетровського регіону.

Дніпропетровщина - освітній та культурний центр України і Східної Європи. Всі провідні вузи регіону мають довгострокові програми співпраці з відомими закордонними університетами та науково-дослідними установами - країн ЄС, Америки, Росії та Китаю.

Саме на Дніпропетровщині сформувався неповторний промисел - Петриківський художньо-декоративний розпис, який визнано нематеріальною культурною спадщиною України та наразі розглядається питання щодо внесення його до реєстру нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Дніпропетровський регіон – інвестиційні ворота України. Область зарекомендувала свій економічний потенціал на провідних інвестиційних майданчиках світу. На сьогодні в економіку регіону залучено майже 8,3 млрд доларів США іноземних інвестицій. Крім того, Дніпропетровщина стала першим регіоном України, якому присвятили слухання в Європейському Парламенті.

«Усі досягнення, яких здобула Дніпропетровщина, були б неможливі без плідної та старанної праці наших земляків, як на території області, так і за її межами. І я впевнений, що і надалі спільними зусиллями ми впровадимо усе те, що було заплановано і в черговий раз підтвердимо статус Дніпропетровській області - як регіону-лідера», - сказав Дмитро Колєсніков.

Довідка:

«Земляцтво Придніпров`я» - недержавна структура, яка перебуває поза політикою. Правління Земляцтва всіляко зміцнює стосунки з Дніпропетровським регіоном, координує роботу з керівництвом області. Під егідою Правління проводяться різні акції: святкування Дня захисника Вітчизни, відзначення днів Перемоги, професійного свята металургів, комсомольського ювілею, 90-річчя з дня народження В.В. Щербицького, організовуються дитячі свята. За ініціативи Земляцтва вже понад 5 років проходить благодійна акція «Рука друга», в рамках якої дитячий будинок №6 міста Дніпропетровськ отримує постійну підтримку та допомогу. Керівники області, міст та районів Дніпропетровщини регулярно запрошуються до участі у зборах Земляцтва.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради