Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

НАГАДУЄМО: ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС СВЯТКУВАННЯ ВОДОХРЕЩА. НА ЗАХИСТІ ПРАВ БАГАТОДІТНИХ СІМЕЙ

Створено: 2022-01-11 10:37:38Оновлено: 2022-01-11 10:41:34

КОМЕНТУЄ НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ОЛЕГ  КУРБАТОВ


19 січня – день, коли відзначають велике свято – останнє різдвяне свято, відоме як Хрещення Господнє.

Водохрещення починається ввечері 18 січня після вечірньої служби у церквах. За традицією, вранці, після урочистої церковної служби  люди виходять на річки, щоб прийняти саме в цей день «хрещення» крижаною водою, що підіймає тонус, надає нових сил та заряджає бадьорістю. Також на річці заздалегідь робиться ополонка для купання (часто у вигляді хреста).

Ще з давніх-давен вважається, що саме на Водохреща вода стає цілющою, і якщо у ній скупатись, то покинуть погані сили та хвороби, а організм очиститься і рік пройде добре. Багато людей цього дня йдуть на водойми, річки, щоб освятити воду та скупатись в ополонці.

Якщо ж ви вирішили 19 січня зануритись в ополонку, то напередодні сходіть на профілактичний огляд до терапевта або сімейного лікаря. Спеціаліст оцінить поточний стан вашого здоров'я.

При наявності захворювань нервової системи, цукрового діабету, стенокардії, гіпертонії, аритмії, тромбів, проблем з серцем, легеневих захворювань, будь-яких хронічних запальних процесів, в тому числі і в репродуктивній сфері, купання в ополонці забороняється.

При зануренні необхідно дотриматись таких правил :

Краще купатися в спеціально обладнаних місцях. По-перше, вони пристосовані для заходу у воду і виходу з неї, а по-друге, на Водохреща там, як правило, чергують карети швидкої допомоги, і в разі необхідності медичні працівники зможуть оперативно надати допомогу.

З собою необхідно взяти зручне взуття, махровий рушник, сухий теплий одяг, термос з теплим чаєм. При купанні швидко зануритися з головою, тут же вийти на берег, розтертися махровим рушником і переодягнутися в сухий теплий одяг. Рекомендується зробити кілька фізичних вправ, випити чаю або какао.

Пам'ятайте: якщо після виходу з води спостерігається почастішання серцебиття, відчувається нестача повітря (людині важко дихати), слід якомога швидше звернутися до медичного працівника. Ці ознаки можуть вказувати на розвиток серцевого нападу.

Забороняється занурюватись у воду знаходячись у стадії сп’яніння! 

 

Шановні громадяни виконавчий комітет Криворізької міської ради звертається до Вас будьте уважними і обережними, бережіть своє життя і здоров’я!

 

П А М ’ Я Т А Й Т Е !

Ваше здоров’я – у ваших руках.

 

Ми працюємо для Вас!

           

КОМЕНТУЄ ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ СІМ’Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ  ВИКОНКОМУ  КРИВОРІЗЬКОЇ

МІСЬКОЇ РАДИ СВІТЛАНА ЛАВРЕНКО

 

Щодо виплати матеріальної допомоги багатодітним сім’ям

міста бюджетним коштом у 2022 році.

 

«Прошу надати роз’яснення щодо виплати матеріальної допомоги на дітей з багатодітних сімей за рахунок бюджету міської громади у 2022 році» - такі запитання майже щодня надходять до контакт-центру 1520 від батьків багатодітних сімей міста.

У 2022 році у міському бюджеті передбачені кошти  для надання матеріальної допомоги усім багатодітним сім’ям з розрахунку 1 тис. грн. на дитину.

Матеріальна допомога, як і у 2020 та 2021 роках,  надається багатодітним сім’ям міста та багатодітним сім’ям, що складаються з  внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з окупованої території та із зони проведення антитерористичної операції на сході України й операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях і взяті на облік в управліннях праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад.

            Допомога нараховується лише на дітей, місцем реєстрації яких є Кривий Ріг.

            З метою запобігання надмірному навантаженню на бюджет міста, ця допомога виплачується рівномірно протягом року в межах доведених планових асигнувань.

Для отримання матеріальної допомоги одному з батьків необхідно,

з 01.01.2022, звернутися до відділів у справах сім’ї і молоді виконкомів районних у місті рад з

          - особистою заявою на ім’я міського голови;

          - письмовою згодою на збір та обробку персональних даних, необхідних для призначення матеріальної допомоги, а також пред’явити:

         - паспорт одного з батьків багатодітної сім’ї;

         - довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки та мають відмітку в паспорті про відмову від прийняття такого номера);

         - посвідчення батьків багатодітної сім’ї;

         - свідоцтва про народження дітей.                

          У разі звернення за матеріальною допомогою внутрішньо переміщеної особи, до пакета документів додається копія довідки встановленого зразка, яка підтверджує статус.

          Також, з січня 2021 року, дану послугу долучено до пакетної послуги «Народження дитини» (у разі народження у родині третьої та кожної наступної дитини).

            Пакетну послугу «Народження дитини» в тому числі оформлення матеріальної допомоги багатодітним сім’ям міста бюджетним коштом можна оформити за адресами:

Металургійний район: Головний   офіс Центру адміністративних послуг «Віза» –  пл. Молодіжна, 1;

Територіальні підрозділи:

Тернівський район – вул. Короленка, буд. 1А,  каб.129;
Покровський район – вул. Шурупова, буд. 2,  каб. 12;
Саксаганський район –  вул. Володимира Великого буд. 32, каб. 122;
Довгинцівський район – вул. Дніпровське шосе, буд. 11, каб. 102;

Центрально-Міський район – вул. Староярмаркова,  буд. 44;
Інгулецький район – пр. Південний, буд. 1  та   вул. Гірників, буд. 19.

            При цьому нагадуємо, що документи на виплату матеріальної допомоги багатодітним сім’ям міста бюджетним коштом приймаються до 1 грудня 2022 року.

 

11 січня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради