Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Урочистий прийом з нагоди професійного свята Дня працівників освіти України

Створено: 2010-10-01 13:46:57Оновлено:

1 жовтня у залі засідань виконкому Криворізької міської ради відбувся урочистий прийом за участі міського голови Юрія Любоненка з нагоди професійного свята Дня працівників освіти України.

Юрій Вікторович привітав представників галузі освіти з професійним святом та відзначив їх здобутки. Зокрема Ю.Любоненко наголосив, що криворіжці мають всі підстави пишатися досягненнями вчителів в освіті, що характеризуються стабільними кількісними та якісними показниками, позитивними тенденціями розвитку.

Освітня галузь міста займає ІІ місце в області за результатами моніторингу методичної роботи, ІІ місце - за результатами обласних учнівських предметних олімпіад, деякі показники перевищують обласні та всеукраїнські, наприклад: охоплення дошкільною освітою (89%), позашкільною освітою (48%), охоплення старшокласників профільним навчанням (100%), забезпечення оздоровленням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (100%), стан комп’ютеризації загальноосвітніх навчальних закладів, підключення їх до мережі Інтернет (100%), стан комп’ютерної грамотності вчителів, керівників, інноваційної, експериментальної діяльності закладів освіти, результативність участі вчителів у конкурсі «Учитель року», професійний потенціал педкадрів тощо.

За показниками роботи з обдарованими учнями освітня галузь Криворіжжя одна з найкращих в області, тому фінал всеукраїнських олімпіад з іноземних мов у березні 2010 року проводився на базі закладів освіти Кривого Рогу. Успішне проведення цієї олімпіади додало додаткового авторитету освітній галузі міста на всеукраїнському рівні.

Сьогодні всі загальноосвітні навчальні заклади мають комп’ютерну техніку та підключені до мережі Інтернет.

Органи місцевого самоврядування завжди сприяли забезпеченню ефективного функціонування навчальних закладів. Галузь освіти Криворіжжя була і залишається одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади. Спільними зусиллями постійно покращується матеріально-технічна база освітніх закладів, вирішуються питання соціального захисту педагогів. Міська влада і надалі робитиме усе можливе для підвищення статусу вчителя у суспільстві.

Найкращим працівникам освітянської галузі Кривого Рогу міський голова Юрій Любоненко вручив високі нагороди та відзнаки, а також цінні подарунки.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради