Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

В Центрі «Віза» («Центр Дії») вперше здійснено обмін електронного посвідчення водія на пластиковий документ

Створено: 2023-09-01 11:49:39Оновлено: 2023-09-01 11:54:34

Наша держава є лідером серед передових цифрових країн світу. Діджиталізація не оминула й послуги з обміну та відновлення посвідчень водія. Так, з травня цього року дана послуга стала доступною в мобільному застосунку «Дія». Відтепер, громадяни України можуть подати заяву на заміну водійського посвідчення у декілька кліків.

Нову послугу вже протестували і заявники Центру «Віза» («Центр Дії»), замовивши електронне посвідчення водія через застосунок «Дія» та здійснивши обмін на пластикове, скориставшись сервісом «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» нашого Центру.                              

 Е-посвідчення водія містить серію та номер і має таку ж юридичну силу, як і пластикове посвідчення, але дійсне лише на території України. Обміняти електронне посвідчення на друковане можна безпосередньо в Центрі «Віза» («Центр Дії») чи територіальному сервісному центрі 1243 та 1248 або ж через Електронний кабінет водія.

Підчас прийому у Центрі «Віза» («Центр Дії») заявнику необхідно пред’явити лише паспорт громадянина України (у разі подання паспорта у формі ID-картки, додатково треба надати витяг з реєстру територіальної громади про місце реєстрації проживання) та реєстраційний номер облікової картки платника податків, а також, надати данні із застосунку «Дія» про серію, номер,  дату реєстрації та видавника е-посвідчення водія. На час дії воєнного стану в Україні для обміну та відновлення посвідчення водія медична довідка не є обов’язковою.

Також нагадуємо, що у Центрі «Віза» («Центр Дії») можна отримати ще й інші послуги сервісних центрів МВС:

  • реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок;
  • видача свідоцтва про реєстрацію колісних транспортних засобів для виїзду за кордон;
  • видача тимчасового реєстраційного талона на право керування транспортним засобом;
  • виготовлення макетів індивідуальних номерних знаків транспортних засобів
  • перезакріплення індивідуального номерного знаку.

Прийом замовників послуг у Центрі Віза» («Центр Дії») здійснюється виключно за попереднім записом  у зручний для замовника послуг спосіб, а саме за допомогою:

вебпорталу Центру «Віза» («Центр Дії»); безкоштовної «Гарячої» лінії Центру «Віза» («Центр Дії») за номером 0-800-500-459; мобільних застосунків «IS-Line Krivoy Rog (VIZA)» в Google Play та App Store; чат-ботів у популярних месенджерах Viber та Telegram.

Прийом військовослужбовців у Центрі «Віза» («Центр Дії»)  здійснюється позачергово.

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected]

http://viza.kr.gov.ua

01 вересня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради